На дворі кінець липня - саме час зайнятися консервацією на зиму. Серед безлічі варіантів закусок і овочевих салатів лідерами щорічно стають мариновані огірки. Існує багато різних рецептів, і всі вони доволі прості. Якщо ви вже встигли спробувати огірки по-болгарськи, пропонуємо згадати рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі.
Щоб приготувати огірки в маринаді з кетчупу чилі, варто зібрати такі інгредієнти: огірки (1 кг), кетчуп (150 г), лавровий лист (1 шт), часник (за смаком), духмяний перець (за смаком), сіль (2 ст . ложки), цукор (2 ст. ложки), оцет (1 ст. ложка), вода (1 л).
Як замаринувати огірки з кетчупом в домашніх умовах:
Помийте огірки та замочіть їх у холодній воді на 2-3 години, а тим часом простерилізуйте банки для консервації будь-яким зручним способом. Протріть їх насухо.
У кожну банку покладіть очищені зубчики часнику, додайте духмяний перець і лавровий лист. При бажанні також можна додати парасольку кропу, лист хрону, вишні, смородини, дрібно порізаний перець чилі.
Знову промийте огірки та щільно укладіть в банку. Закип'ятіть воду, залийте в банки та прикрийте їх кришками. Залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду з банок у каструлю та поставте її на вогонь. Додайте сіль і цукор (по дві ст. ложки солі та цукру на кожен літр води).
Туди ж додайте кетчуп чилі, оцет, ретельно все перемішайте. Доведіть маринад до кипіння та залийте огірки. Закрийте гвинтовими кришками або закатайте. Після цього переверніть банки на кришки та укрийте ковдрою до повного охолодження.
Дайте маринованим огіркам постояти близько місяця, після цього їх можна сміливо подавати до столу.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму не менш смачні огірки по-королівськи. Така заготовка стане чудовим доповненням до м'ясних і рибних страв, а також основою для розсольника та солянки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.