Лайм

Як закрити огірки по-королівськи: рецепт салату на зиму

Така заготовка стане відмінним доповненням до м'ясних і рибних страв, а також основою для розсольнику і солянки

Чимало господинь вже настільки звикли, що середина літа - це час різних заготовок на зиму, що для них цей процес став своєрідним ритуалом. Але якщо ви - починаюча господиня і поки що тільки спробували замалосолити огірки, радимо вам зробити огірки по-королівськи або салат "Зимовий король". theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: огірки (5 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), кріп (300 г), оцет столовий 9% (100 мл), цукор (5 ст. л.), сіль (2 ст. л.), перець чорний горошком, гірчичні зерна (за смаком і бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки промиваємо під проточною водою від піску і землі. Кладемо в глибоку миску і заливаємо їх холодною відфільтрованою водою приблизно на годину. Це необхідно для того, щоб вийшло повітря, що знаходиться в порах огірків.

Ріпчасту цибулю очищуємо від шкірки, обполіскуємо її та зелень водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Огірки нарізаємо кільцями або півкільцями, а цибулю - півкільцями або соломкою. Кріп рубаємо дуже дрібно.

Перекладаємо нарізані овочі у велику ємність, додаємо цукор, сіль. Перемішуємо чистою дерев'яною лопаткою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 30-40 хвилин, щоб вони пустили сік.

За цей час стерилізуємо банки і кришки. Миємо їх під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом, кришки кидаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5-10. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликого розміру, вистачить і 10-15 хвилин.

Після того, як овочі пустили сік, перекладаємо їх у велику емальовану каструлю. Додаємо до них оцет, дрібно нарізаний кріп, зерна гірчиці та чорний перець горошком, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на середньому вогні, чекаємо, поки огірки змінять свій колір з яскравого на більш тьмяний - на це піде не більше 5-7 хвилин.

Розкладаємо салат у стерильні банки за допомогою ополоника так, щоб маринад повністю покрив огірки. Закриваємо або закочуємо чистими кришками і ставимо догори дном. Накриваємо пледом, теплою ковдрою або рушником - у такому вигляді салат буде остигати протягом 2-3 днів. Потім ставимо банки в прохолодне темне місце, а взимку - відкриваємо банку і насолоджуємося ароматною закускою до риби або м'яса.

Така заготовка також стане відмінною основою для розсольника або м'ясної солянки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Орбан в Києві розпочав реальні переговори: астролог Влад Росс назвав дату вступу України в ЄС

Астролог Влад Росс назвав мету приїзду в Київ Віктора Орбана і дату вступу України в ЄС та НАТО

Як врятувати помідори від фітофтори: перевірена схема боротьби з хворобою

Фітофтора на помідорах може знищити весь урожай - як побороти хворобу і які обробки треба провести

Отримають все, що захочуть: ці знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками липня

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, які будуть щасливі у липні - це Телець, Близнюки, Козеріг, Риби