Кожна господиня намагається знайти такий рецепт консервації, який їй найбільше підходить, або внести щось своє в уже існуючий. І якщо ви пробували закривати хрусткі огірки на зиму без стерилізації, зробіть також огірки по-болгарськи. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом такої заготовки.
Інгредієнти: огірки (600 г), лавровий лист (1 шт.), перець горошком (4 шт.), гвоздика (2 г), петрушка, цибуля ріпчаста (25 г), вода (1 л), сіль (1 ст. л.), цукор (3 ст. л.), оцет 9% (70 мл).
Приготування:
Перед тим, як готувати цю закуску, огірки замочуємо в холодній відфільтрованій воді мінімум на 1-2 години, а можна і довше. Деякі господині залишають їх у такому вигляді на всю ніч. Промиваємо огірки під проточною водою, зрізаємо кінчики з обох сторін.
Готуємо банки і кришки - ретельно миємо їх під водою з будь-яким миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо банки на паровій бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
Петрушку миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. На дно кожної простерилізованої банки викладаємо невеликий лавровий лист і чорний перець горошком, кілька гілочок петрушки, півкілець цибулі та бутонів запашної гвоздики.
Потім щільним шаром викладаємо підготовлені огірки. В окремій каструлі кип'ятимо воду для маринаду, додаємо в неї сіль і цукор, перемішуємо, щоб вони повністю розчинилися. Вливаємо оцет, чекаємо, поки вода знову закипить, і знімаємо з вогню.
Заливаємо маринад у центр банки - при цьому потрібно намагатися не потрапляти окропом по склу, інакше банки можуть лопнути.
Беремо велику каструлю, вистилаємо дно чистим рушником і ставимо в неї банки з огірками, накриваємо їх кришками, але не закручуємо. Заливаємо воду і ставимо на плиту, чекаємо, поки вода в каструлі закипить - з цього моменту кип'ятимо 10-20 хвилин (в залежності від обсягу банок).
Акуратно дістаємо банки з каструлі, закручуємо щільно кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо махровим рушником, теплим пледом або ковдрою і чекаємо, поки вони не охолонуть. Потім такі огірки можна зберігати при кімнатній температурі до зимових холодів.
- Раніше ми розповіли, як закрити огірки по-королівськи.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати кабачки без стерилізації.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.