Чимало господинь намагаються зробити корисні заготовки влітку, а також заморожують сезонні ягоди в морозилці. Більш того, якщо у вас немає часу на приготування повноцінного сніданку, заморожений напівфабрикат стане чудовою альтернативою бутербродам нашвидкуруч. theLime вирішив поділитися з вами простим рецептом, як зробити сирники і заморозити їх.
Інгредієнти: сир 5-9% (300 г), цукор (50 г), борошно (3-4 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль, ванільний цукор.
Приготування:
Сир розтираємо виделкою, через сито або блендером. Додаємо в нього цукор, ванільний цукор, яйце і сіль. Все ретельно перемішуємо.
Борошно просіваємо через сито, потім додаємо в сирну масу. Руки змочуємо у воді, формуємо сирники і обвалюємо їх у борошні. Далі або смажимо сирники на сковороді, або заморожуємо.
Застеляємо чисту дошку або піднос, викладаємо на неї в один шар сирники так, щоб вони не стикалися. Ставимо в морозилку на рівну поверхню приблизно на 2-3 години.
Потім виймаємо заморожений продукт і перекладаємо в пластикові контейнери або зручні пакети-слайдери, в яких і будуть зберігатися сирники тривалий час (до 2-х місяців). Знову кладемо їх у морозилку.
А коли вам буде необхідно - беремо пакетик із морозильної камери і готуємо улюблений сніданок буквально за 5 хвилин. Сирники можна не розморожувати, а відразу викладати їх на сковороду і обсмажувати. Якщо ви вирішили розморозити їх заздалегідь, залиште на ніч у холодильнику.
Також заморожені сирники можна приготувати в мікрохвильовій печі - там вони одночасно і розморозяться, і підігріються.
Більш того, можна заморожувати вже обсмажені сирники. Їм необхідно для початку охолонути при кімнатній температурі, потім - годину в холодильнику. А вже потім складаємо їх у пакет і відправляємо в морозилку.
- Раніше ми розповіли, як заморозити малину на зиму і не зіпсувати ягоди.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні сирники без борошна.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.