У літній сезон можна насолоджуватися свіжими ягодами і фруктами, а можна закрити їх на зиму у вигляді варення або джему. А якщо на вихідних у вас намічається святковий захід або посиденьки з друзями, зробіть кекси зі свіжою малиною або десерт зі смородиною. theLime ділиться з вами простими рецептами солодощів, на приготування яких піде мінімум часу і зусиль.
- Шарлотка з чорною смородиною в мультиварці
Інгредієнти: яйце (4 шт.), цукор коричневий (1 ст.), ванілін або ванільний цукор (1 пакетик), борошно (1 склянка), розпушувач (щіпка), цукрова пудра (1 ст. л.), смородина чорна (0,5 склянки).
Приготування:
Ягоди перебираємо, очищаємо від листочків і гілочок, промиваємо під проточною водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. У невеликій мисці змішуємо курячі яйця кімнатної температури і цукор, збиваємо за допомогою вінчика або міксера.
Потім вводимо в суміш ванільний цукор, розпушувач і просіяне через сито борошно. Перемішуємо - тісто по консистенції повинно вийти як густа сметана. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Викладаємо зверху ягоди смородини.
Включаємо режим "Випічка" і випікаємо близько 40 хвилин. Потім дістаємо шарлотку, чекаємо, поки вона охолоне. Посипаємо перед подачею цукровою пудрою.
- Мусовий торт зі смородиною без випічки
Інгредієнти: смородина чорна (650-700 г), сметана (500 г), печиво шоколадне (400 г), масло вершкове (150 г), цукор (250 г), желатин швидкорозчинний (30 г), вода (100 мл), м'ята (для прикрашання).
Приготування:
Печиво подрібнюємо в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою невеликого пакета, в який потрібно його скласти, закрити і розкачати качалкою до однорідного стану. А якщо у вас є блендер - шматочки печива можна подрібнити і з його допомогою.
Викладаємо крихту з печива в миску і додаємо в нього розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї отриману масу, щільно трамбуючи і формуючи корж. Ставимо її до холодильника.
Чорну смородину промиваємо під проточною водою, очищаємо від сміття. Викладаємо ягоди в невеликій сотейник, додаємо цукор, перебиваємо блендером, а потім ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню. Чекаємо, поки ягоди з цукром охолонуть при кімнатній температурі, а потім додаємо сметану.
Швидкорозчинний желатин заливаємо водою, залишаємо на 5 хвилин для набухання і нагріваємо до повного розчинення. Потім вливаємо в ягідно-сметанну суміш.
Дістаємо з холодильника застиглий корж із печива, виливаємо на нього ягідну масу і ставимо назад у холодильник на 4-6 годин.
Виймаємо застиглий десерт, прикрашаємо за бажанням і подаємо до столу.
- Десерт з ягодами і збитими вершками
Інгредієнти: вершки 35% (500 мл), цукрова пудра (3-4 ст. л.), загущувач вершків - (1 пакетик, за бажанням), полуниця, чорниця, чорна смородина, нектарини.
Приготування:
Перед приготуванням цього десерту вершки необхідно добре охолодити. Полуницю, чорницю і чорну смородину миємо під проточною водою, очищаємо від різного сміття і викладаємо на паперові рушники. Нектарини миємо, ріжемо невеликими шматочками.
Холодні вершки збиваємо із загущувачем і цукровою пудрою.
Такий десерт найкраще подавати в порційних прозорих креманках - на дно викладаємо перший шар ягід, потім шар вершків, потім знову ягоди і так далі. Останній шар вершків можна прикрасити гілочками м'яти або натертим шоколадом.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму вишні в соку.
- Читайте також на theLime, що приготувати на десерт із полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.