img

Новини

19:05 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
До всіх новин
Смородина рецепт - які десерти приготувати з ягодою
Спробуйте урізноманітнити своє меню на вихідних

Три смачні десерти зі смородиною: корисні рецепти в сезон ягід

Неділя, 18 липня 2021, 17:18
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

У літній сезон можна насолоджуватися свіжими ягодами і фруктами, а можна закрити їх на зиму у вигляді варення або джему. А якщо на вихідних у вас намічається святковий захід або посиденьки з друзями, зробіть кекси зі свіжою малиною або десерт зі смородиною. theLime ділиться з вами простими рецептами солодощів, на приготування яких піде мінімум часу і зусиль.

  • Шарлотка з чорною смородиною в мультиварці

Інгредієнти: яйце (4 шт.), цукор коричневий (1 ст.), ванілін або ванільний цукор (1 пакетик), борошно (1 склянка), розпушувач (щіпка), цукрова пудра (1 ст. л.), смородина чорна (0,5 склянки).

Приготування:

Ягоди перебираємо, очищаємо від листочків і гілочок, промиваємо під проточною водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. У невеликій мисці змішуємо курячі яйця кімнатної температури і цукор, збиваємо за допомогою вінчика або міксера.

Потім вводимо в суміш ванільний цукор, розпушувач і просіяне через сито борошно. Перемішуємо - тісто по консистенції повинно вийти як густа сметана. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Викладаємо зверху ягоди смородини.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Включаємо режим "Випічка" і випікаємо близько 40 хвилин. Потім дістаємо шарлотку, чекаємо, поки вона охолоне. Посипаємо перед подачею цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

  • Мусовий торт зі смородиною без випічки

Інгредієнти: смородина чорна (650-700 г), сметана (500 г), печиво шоколадне (400 г), масло вершкове (150 г), цукор (250 г), желатин швидкорозчинний (30 г), вода (100 мл), м'ята (для прикрашання).

Приготування:

Печиво подрібнюємо в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою невеликого пакета, в який потрібно його скласти, закрити і розкачати качалкою до однорідного стану. А якщо у вас є блендер - шматочки печива можна подрібнити і з його допомогою.

Викладаємо крихту з печива в миску і додаємо в нього розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї отриману масу, щільно трамбуючи і формуючи корж. Ставимо її до холодильника.

Чорну смородину промиваємо під проточною водою, очищаємо від сміття. Викладаємо ягоди в невеликій сотейник, додаємо цукор, перебиваємо блендером, а потім ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню. Чекаємо, поки ягоди з цукром охолонуть при кімнатній температурі, а потім додаємо сметану.

Швидкорозчинний желатин заливаємо водою, залишаємо на 5 хвилин для набухання і нагріваємо до повного розчинення. Потім вливаємо в ягідно-сметанну суміш.

Дістаємо з холодильника застиглий корж із печива, виливаємо на нього ягідну масу і ставимо назад у холодильник на 4-6 годин.

Виймаємо застиглий десерт, прикрашаємо за бажанням і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

  • Десерт з ягодами і збитими вершками

Інгредієнти: вершки 35% (500 мл), цукрова пудра (3-4 ст. л.), загущувач вершків - (1 пакетик, за бажанням), полуниця, чорниця, чорна смородина, нектарини.

Приготування:

Перед приготуванням цього десерту вершки необхідно добре охолодити. Полуницю, чорницю і чорну смородину миємо під проточною водою, очищаємо від різного сміття і викладаємо на паперові рушники. Нектарини миємо, ріжемо невеликими шматочками.

Холодні вершки збиваємо із загущувачем і цукровою пудрою.

Такий десерт найкраще подавати в порційних прозорих креманках - на дно викладаємо перший шар ягід, потім шар вершків, потім знову ягоди і так далі. Останній шар вершків можна прикрасити гілочками м'яти або натертим шоколадом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Смородина рецепт - які десерти приготувати з ягодою
img

Новини

19:05 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
До всіх новин
Смородина рецепт - які десерти приготувати з ягодою
Спробуйте урізноманітнити своє меню на вихідних

Три смачні десерти зі смородиною: корисні рецепти в сезон ягід

Неділя, 18 липня 2021, 17:18
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

У літній сезон можна насолоджуватися свіжими ягодами і фруктами, а можна закрити їх на зиму у вигляді варення або джему. А якщо на вихідних у вас намічається святковий захід або посиденьки з друзями, зробіть кекси зі свіжою малиною або десерт зі смородиною. theLime ділиться з вами простими рецептами солодощів, на приготування яких піде мінімум часу і зусиль.

  • Шарлотка з чорною смородиною в мультиварці

Інгредієнти: яйце (4 шт.), цукор коричневий (1 ст.), ванілін або ванільний цукор (1 пакетик), борошно (1 склянка), розпушувач (щіпка), цукрова пудра (1 ст. л.), смородина чорна (0,5 склянки).

Приготування:

Ягоди перебираємо, очищаємо від листочків і гілочок, промиваємо під проточною водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. У невеликій мисці змішуємо курячі яйця кімнатної температури і цукор, збиваємо за допомогою вінчика або міксера.

Потім вводимо в суміш ванільний цукор, розпушувач і просіяне через сито борошно. Перемішуємо - тісто по консистенції повинно вийти як густа сметана. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Викладаємо зверху ягоди смородини.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Включаємо режим "Випічка" і випікаємо близько 40 хвилин. Потім дістаємо шарлотку, чекаємо, поки вона охолоне. Посипаємо перед подачею цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

  • Мусовий торт зі смородиною без випічки

Інгредієнти: смородина чорна (650-700 г), сметана (500 г), печиво шоколадне (400 г), масло вершкове (150 г), цукор (250 г), желатин швидкорозчинний (30 г), вода (100 мл), м'ята (для прикрашання).

Приготування:

Печиво подрібнюємо в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою невеликого пакета, в який потрібно його скласти, закрити і розкачати качалкою до однорідного стану. А якщо у вас є блендер - шматочки печива можна подрібнити і з його допомогою.

Викладаємо крихту з печива в миску і додаємо в нього розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї отриману масу, щільно трамбуючи і формуючи корж. Ставимо її до холодильника.

Чорну смородину промиваємо під проточною водою, очищаємо від сміття. Викладаємо ягоди в невеликій сотейник, додаємо цукор, перебиваємо блендером, а потім ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню. Чекаємо, поки ягоди з цукром охолонуть при кімнатній температурі, а потім додаємо сметану.

Швидкорозчинний желатин заливаємо водою, залишаємо на 5 хвилин для набухання і нагріваємо до повного розчинення. Потім вливаємо в ягідно-сметанну суміш.

Дістаємо з холодильника застиглий корж із печива, виливаємо на нього ягідну масу і ставимо назад у холодильник на 4-6 годин.

Виймаємо застиглий десерт, прикрашаємо за бажанням і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

  • Десерт з ягодами і збитими вершками

Інгредієнти: вершки 35% (500 мл), цукрова пудра (3-4 ст. л.), загущувач вершків - (1 пакетик, за бажанням), полуниця, чорниця, чорна смородина, нектарини.

Приготування:

Перед приготуванням цього десерту вершки необхідно добре охолодити. Полуницю, чорницю і чорну смородину миємо під проточною водою, очищаємо від різного сміття і викладаємо на паперові рушники. Нектарини миємо, ріжемо невеликими шматочками.

Холодні вершки збиваємо із загущувачем і цукровою пудрою.

Такий десерт найкраще подавати в порційних прозорих креманках - на дно викладаємо перший шар ягід, потім шар вершків, потім знову ягоди і так далі. Останній шар вершків можна прикрасити гілочками м'яти або натертим шоколадом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••