Лайм

Що приготувати на десерт із полуницею: 3 оригінальні рецепти на літо

Із цією ягодою можна зробити безліч цікавих десертів

Незважаючи на те, що сезон полуниці вже добігає кінця, ще є трохи часу насолодитися цією ягодою у свіжому вигляді, закрити з неї джем, заморозити або приготувати щось. І якщо ви вже робили ароматні круасани з полуницею, поекспериментуйте з приготуванням інших десертів. theLime ділиться з вами простими рецептами таких страв.

  • Полуничне тірамісу

Інгредієнти: полуниця (500-600 г), печиво савоярді (16 шт.), сир маскарпоне (200-250 г), цукор (210 г), яйця (3 шт.), фісташки (50 г).

Приготування:

Полуницю промиваємо під водою, відкидаємо на друшляк або викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Очищаємо її від зелених хвостиків. Потім висипаємо очищені ягоди в чашу блендера, додаємо 150 г цукру і збиваємо до стану пюре. У нього також можна додати 1 ст. л. лікеру, коньяку або рому.

Для крему беремо курячі яйця, відокремлюємо жовтки від білків. Білки прибираємо в холодильник, а жовтки збиваємо міксером з 50 г цукру до стану пишної світлої маси. Потім з'єднуємо їх із маскарпоне. В іншій ємності збиваємо білки з цукром, що залишився, - до м'яких піків, і з'єднуємо акуратно з сиром і жовтками. Робити це потрібно за допомогою силіконової лопатки.

Беремо скляну форму і викладаємо на її дно половину печива савоярді, потім виливаємо половину полуничного пюре і крему з яєць і маскарпоне. Повторюємо те ж саме - викладаємо печиво, пюре і крем. Накриваємо десерт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години. За цей час очищуємо фісташки і готуємо кілька ягід полуниці для декору.

Дістаємо полуничний тірамісу з холодильника, прикрашаємо горіхами і ягодами та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

  • Полуничний шербет

Інгредієнти: полуниця (500 г), лимон (1 шт.), мед (80 г), лікер або горілка (1 ст. л.).

Приготування:

Ягоди ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо в них плодоніжки. Викладаємо на паперові рушники, щоб добре увібралася зайва волога. Потім висипаємо їх у блендер і перебиваємо в пюре. Слідом перетираємо пюре через сито, щоб у десерті не було кісточок. Маса повинна вийти однорідної консистенції.

В окрему ємність видавлюємо сік лимона, додаємо до нього мед і лікер. Перемішуємо, а потім з'єднуємо з полуничним пюре. Викладаємо суміш в чисту форму і ставимо в морозильну камеру на 5-6 годин до застигання.

Фото: pinterest.com

  • Сирний торт із полуницею

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), пісочне печиво (250 г), ванільний цукор (1 пакетик), сир 9% (600 г), цукрова пудра (125 г), желатин (10 г), вершки 35% (250 мл ), натерта лимонна цедра (1 ст. л.), полуниця (400 г).

Приготування:

Вершкове масло виставляємо з холодильника заздалегідь. Нарізаємо невеликими кубиками і залишаємо на 30 хвилин. Пісочне печиво складаємо в чистий пакет із застібкою-слайдером і подрібнюємо за допомогою качалки в дрібну крихту. Потім з'єднуємо її з підталим вершковим маслом.

Викладаємо отриману суміш на дно форми для випічки і прибираємо на 1 годину в холодильник. Сир перетираємо через сито і перебиваємо за допомогою блендера, додаємо в нього ванільний цукор, цукрову пудру і цедру лимона, все ретельно перемішуємо, можна також збити міксером або блендером.

Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води. 100 мл вершків нагріваємо до температури близько 40°C і змішуємо з желатином. Потім беремо сито і через нього виливаємо отриману суміш в сирну масу. Слідом додаємо вершки і все разом збиваємо блендером.

Викладаємо сирний крем на застиглу основу і знову прибираємо в холодильник - приблизно на 6 годин.

Полуницю промиваємо, очищаємо від плодоніжок, залишаємо кілька ягід для декору, а всі інші разом із цукровою пудрою або цукром перетираємо в пюре за допомогою блендера. Також можна додати в цю суміш желатин або полуничне желе.

Витягуємо торт із форми і перекладаємо на велику тарілку для подачі. Викладаємо полуничне пюре на застиглий крем, прикрашаємо цедрою, скибочками полуниці або іншими ягодами на ваш смак. Ставимо хоча б на півгодини-годину в холодильник, а потім подаємо до чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла