Лайм

Закриваємо на зиму вишні в соку: перевірений рецепт і поради

Зробити це простіше простого

Сезон фруктів і ягід в самому розпалі. І якщо ви вже вдосталь насолодилися вишнями і навіть встигли зробити з ними пиріжки, радимо закрити на зиму кілька баночок з вишнею у власному соку. theLime ділиться з вами простим рецептом і порадами.

Інгредієнти: вишня (1 кг), цукор (300 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вишню миємо під проточною водою, потім видаляємо кісточки.

Порада: Якщо у вас немає спеціальної машинки для видалення кісточок, це можна зробити за допомогою порожньої пляшки (пластикової або скляної) і дерев'яних паличок для їжі. Для цього беремо одну ягоду і кладемо на горлечко пляшки, притримуючи рукою. Паличкою потрібно проткнути вишню - і кісточка падає в пляшку.

Промиваємо та стерилізуємо банки і кришки. Для вишневого соку найкраще брати невеликі банки по 0,5-1 л, щоб потім було зручно зберігати їх. Простерилізувати банки можна на водяній бані або в духовці. Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин.

Порада: Чисті банки викладаємо шийкою вниз на велике деко для запікання догори дном, ставимо в холодну духовку. Включаємо духовку і стерилізуємо їх при температурі 120°С близько 20 хвилин.

Потім викладаємо в банки вишню без кісточок, пересипаємо цукром. Накриваємо кришками і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб ягоди пустили сік.

Порада: Вишні можна залишити і на 8-12 годин, щоб ягоди добре пустили сік.

На дно широкої великої каструлі кладемо рушник, заливаємо воду і ставимо банки з вишнями, прикриті кришками (не закрученими). Зазначимо, що вода повинна не в повному обсязі покривати банки.

Чекаємо, поки вода в каструлі закипить, а потім стерилізуємо вишню 15-20 хвилин.

Порада: Якщо вишні малосочні, долийте трохи окропу, щоб він покрив всі ягоди.

Потім акуратно виймаємо банки і закриваємо (закочуємо) кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо пледом, ковдрою або рушником і чекаємо, поки вони охолонуть.

Потім прибираємо вишню у власному соку в прохолодне темне місце - наприклад, підвал або комору.

Порада: Вишню у власному соку можна закрити і разом з кісточками. Однак в цьому випадку заготовку потрібно використати якомога швидше. Справа в тому, що через 8-10 місяців після консервації речовина, що міститься в кісточках, починає перетворюватися на синильну кислоту - небезпечну отруту.

Ось і все - дістаємо взимку вишню у власному соку і насолоджуємося напоєм.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами