Лайм

Готуємо вдома французький пиріг із куркою Кіш Лорен: детальний рецепт

Цей пиріг стане чудовою альтернативою обіду або вечері

Якщо ви вже пробували робити страви української кухні, а також різні пироги з ягодами, як, наприклад, пиріг із полуницею, спробуйте урізноманітнити своє меню Кіш Лореном. Це страва французької кухні, яка точно сподобається і дорослим, і дітям. theLime ділиться з вами детальним рецептом цього пирога, який замінить повноцінний обід або вечерю.

Інгредієнти: вершкове масло (125 г), куряче яйце (1 шт.), вода (3 ст. л.), пшеничне борошно (250 г), куряче філе (330 г), шампіньйони (250 г), ріпчаста цибуля (180 г), помідори черрі (7 шт.), мелений чорний перець (щіпка), твердий сир (150 г), вершки 30% (300 мл), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Куряче філе промиваємо під водою, очищаємо від плівок і кидаємо в підсолену воду. Варимо на середньому вогні приблизно 20-30 хвилин до готовності. Залишаємо його остигати, потім ріжемо дрібними кубиками.

В окремій мисці просіюємо через сито борошно. Потім беремо тертку і тремо на борошно вершкове масло, додаємо сіль, воду, яйце. Замішуємо тісто, накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Цибулю очищаємо від лушпиння та дрібно рубаємо. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю, потім додаємо до неї гриби. Солимо, перчимо, тушкуємо все разом близько 5 хвилин. Знімаємо з вогню і додаємо нарізане куряче філе - начинка для пирога Кіш Лорен готова.

Помідори черрі миємо під проточною водою і розрізаємо на половинки. В окрему миску натираємо твердий сир, додаємо до нього вершки, перемішуємо - це буде заливка для пирога.

Дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо його в тонкий пласт. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї за допомогою качалки тісто. Потім формуємо бортики, а надлишки тіста обрізаємо ножем.

Викладаємо на дно підготовлену начинку з курки, цибулі та грибів, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні. Потім кладемо помідори черрі зрізом вниз, а зверху поливаємо заливкою із вершків і сиру. Розігріваємо духовку до 180°С, ставимо пиріг і випікаємо приблизно 40 хвилин - до золотистої скоринки.

Потім дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього