Якщо ви засолили малосольні огірки за добу, але не знаєте, що з ними робити, приготуйте суп розсольник. Ця ситна страва сподобається як дітям, так і дорослим, а також урізноманітнить ваше звичне меню. theLime ділиться з вами рецептом його приготування.
Інгредієнти: м'ясо або курка для бульйону (400 г), вода (1,5 л), цибуля (1 шт.), картопля (1 шт.), морква (1 шт.), рис (2 ст. л.), малосольні огірки (3-5 шт.), томатна паста (2 ст. л.), зелень, сіль, перець, рослинна олія.
Приготування:
М'ясо миємо, ріжемо шматочками і кидаємо в киплячу воду, періодично знімаємо з нього піну. Поки вариться бульйон, промиваємо все овочі під проточною водою. Цибулю і моркву очищаємо, цибулю нарізаємо кубиком, морква тремо на терці. Картоплю також чистимо від шкірки, ріжемо досить крупно.
Рис промиваємо в декількох водах. Зелень промиваємо у воді та дрібно рубаємо ножем. Малосольні огірки також тремо на тертці. Якщо шкірка у них досить жорстка, її можна попередньо почистити.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю і моркву, обсмажуємо, періодично помішуючи, солимо і перчимо до смаку. Потім додаємо натерті огірки і ще кілька хвилин тушкуємо все разом, слідом - томатну пасту.
Перемішуємо, накриваємо кришкою, залишаємо приблизно на 10 хвилин, а потім знімаємо з вогню. У готовий бульйон додаємо рис і картоплю, варимо приблизно 20 хвилин - до готовності.
Потім додаємо заправку з цибулі, моркви і малосольних огірків, а також подрібнену зелень, перемішуємо, проварюємо ще близько 5 хвилин і знімаємо з плити. Накриваємо кришкою і даємо розсольнику настоятися близько 20 хвилин.
Подаємо до столу зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як маринують огірки в мінеральній воді.
- Читайте також на theLime про 5 популярних помилок при засолюванні огірків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.