Лайм

Як маринують огірки в мінеральній воді: простий рецепт, "плюси" та "мінуси"

Вам точно сподобаються огірки, приготовані за цим рецептом

Чимало недосвідчених господинь бояться або не хочуть робити домашні заготовки через складнощі зі стерилізацією банок і тривалий процес приготування. Однак на сьогоднішній день існує кілька простих способів, за допомогою яких можна швидко замалосолити огірки в пакеті або в мінеральній воді. theLimе вирішив поділитися з вами одним із таких методів.

Інгредієнти: огірки (1 кг), часник (4-6 зубчиків), кріп свіжий (1-2 гілочки), вода мінеральна газована (1 пляшка), сіль (2 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Огірки ретельно промиваємо під проточною водою від пилу і бруду. Зрізаємо з кожного з них кінчики. Кріп миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб він трохи висох. Часник чистимо від лушпиння, подрібнюємо або ріжемо великими пластинками.

Підготуємо посуд - так як це будуть малосольні огірки, стерилізувати посуд не потрібно. Досить промити його з харчовою содою і ретельно витерти чистим рушником.

Викладаємо на дно ємності частину кропу і часнику, потім шар огірків і знову шар спецій. Також до вищеперелічених інгредієнтів можна додати цукор, корінь хрону, лавровий лист, а також листя хрону, вишні, смородини або дуба.

У газованій воді розводимо сіль і заливаємо цією сумішшю наші огірки. Накриваємо огірки так, щоб вони були під пресом, і ставимо в прохолодне місце на добу (можна і на 12 годин, але щоб вони краще промаринувалося, цього часу недостатньо).

Потім дістаємо наші огірки з холодильника і насолоджуємося ними.

"Плюси" цього варіанту засолювання: по-перше, це швидкий і менш клопіткий метод, ніж, наприклад, малосольні огірки у власному соку; по-друге, огірки виходять хрусткими, пружними, з насиченим сольовим присмаком. Перевагою також є те, що не потрібно кип'ятити воду (весь процес здійснюється за допомогою холодної мінералки), що в спеку також актуально. На відміну від довгострокового засолювання, малосольні огірки, замариновані цим способом, краще зберігають свій смак і велику частину корисних речовин.

"Мінусом" цього варіанту консервації є те, що огірки вийдуть малосольними, а щоб зробити заготовку з тривалим терміном зберігання, потрібно вибрати інший рецепт.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні