Літо у багатьох господинь асоціюється із сезоном заготовок і консервації. І якщо ви пробували робити печериці в банці, то вам точно сподобаються малосольні або солоні огірки. Тим більше що зробити їх простіше простого. theLime вирішив розповісти вам про поширені помилки, які допускають недосвідчені господині.
1. Не замочують попередньо огірки в воді
Всі досвідчені господині знають, що перед тим, як робити цю закуску, огірки потрібно помістити в холодну воду і вимочити кілька годин (в ідеалі - 4-8 годин). Таким чином вони просочаться водою, а після засолювання будуть пружними і хрусткими.
2. Консервують огірки не того сорту, а також переспілі
Для консервації необхідно брати стиглі огірки з великими чорними пухирцями. Якщо ви не знаєте, які обрати, подивіться на верхівку огірка - вона повинна мати більше чотирьох граней і бути ребристою. Якщо огірки гладкі - це салатний сорт, який точно не підходить для консервації. Огірки з дрібними і білими пухирцями теж краще не брати.
Також слід ретельно сортувати огірки за розміром - щоб в одній банці були дрібніші, а в іншій - великі. Варто також спробувати їх перед тим, як солити, адже огірки можуть гірчити. Перерослі (переспілі) огірки краще теж не консервувати.
3. Використовують воду з-під крана
Якщо ви робите малосольні або солоні огірки з водою з-під крана, живучи при цьому в великому місті, де воду хлорують, у вас може і зовсім не вийти закуска. Найкраще брати колодязну або джерельну воду, а якщо такої можливості у вас немає - купіть бутильовану. Причому для замочування огірків також потрібна якісна вода.
4. Беруть йодовану або дрібну сіль
Для того, щоб у результаті вийшла смачна закуска, ні в якому разі не можна використовувати йодовану сіль - вона дає неприємний присмак. Від звичайної дрібної солі під назвою "Екстра" огірки можуть стати м'якими або навіть вибухнути при зберіганні. Найкраще купити спеціальну морську сіль або кам'яну "Помол №1".
5. Не стерилізують банки і кришки
Здавалося б, що може бути банальніше. Але деякі господині нехтують цим простим правилом. Якщо ви забудете помити і простерилізувати банки і кришки, у вашій закусці виявиться бруд і, відповідно, бактерії, які дуже люблять розмножуватися, особливо в теплих місцях. Також в брудних банках після засолювання може утворитися цвіль, яка також є небезпечною для здоров'я.
- Раніше ми розповіли, як законсервувати вдома свіжу редиску.
- Читайте також на theLime, як закрити помідори.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.