Лайм

Закриваємо на зиму салат із кабачків, помідорів і перцю: детальний рецепт

Ця закуска стане справжньою знахідкою у холодну пору року

Літо для багатьох господинь - гаряча пора, адже потрібно встигнути засолити огірки і закрити різноманітні салати на зиму. І якщо ви вже пробували робити кабачкову ікру з томатною пастою, закрийте також пікантний салат із кабачків, помідорів і перцю. theLime ділиться з вами його рецептом приготування.

Інгредієнти: кабачки (2 кг), солодкий перець (1 кг), помідори (1 кг), цибуля ріпчаста (500 г), соняшникова олія (400 мл), цукор (100 г), сіль (55 г), оцет 6% (60 мл), часник (1,5 головки), томатна паста (2-3 ст. л.), перець червоний мелений (за бажанням), зелень (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори миємо під проточною водою - їх можна також обдати гарячою водою і зняти з них шкірку. Потім нарізаємо їх соломкою. Солодкий перець обполіскуємо, вичищаємо від насіння і ріжемо тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо півкільцями або на четвертинки.

Часник чистимо, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Зелень промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно ріжемо. Кабачки промиваємо під водою. Якщо вони перезрілі - очищаємо від насіння і шкірки, ріжемо шматочками або кубиками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю до прозорості. Якщо ви переживаєте, щоб цибуля не пригоріла, додайте спочатку дрібку цукру.

Потім додаємо в сковороду нарізані помідори, тушкуємо на сильному вогні близько 3-5 хвилин, потім - перець, перемішуємо і залишаємо на 3 хвилини. Слідом висипаємо до решти інгредієнтів кабачки, сіль, цукор та інші спеції за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин, періодично помішуючи.

Через зазначений проміжок часу додаємо до овочів томатну пасту і залишаємо ще на 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності додаємо подрібнений часник, перемішуємо. У самому кінці додаємо зелень, даємо овочевій суміші закипіти, вливаємо оцет. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Банки і кришки стерилізуємо - для цієї закуски підійдуть невеликі банки 0,5-0,7 л, які зручно стерилізувати в мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із содою або миючим засобом, витираємо насухо. Наливаємо в кожну близько 50-100 мл води, ставимо в мікрохвильовку і на повній потужності кип'ятимо 2-3 хвилини. Кришки можна прокип'ятити в каструлі з водою.

Розкладаємо гарячий салат у стерильні банки, закриваємо або закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплою ковдрою, пледом або махровим простирадлом до повного охолодження (приблизно 10-12 годин).

Переставляємо їх у прохолодне темне місце, а взимку - відкриваємо і насолоджуємося смаком літа.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні