Лайм

Як закрити смачну кабачкову ікру з томатною пастою: простий рецепт на зиму

Такую закуску сможет приготовить даже начинающая хозяйка

Літо - найкращий час для того, щоб освоїти щось нове. І якщо ви вже закрили смачну аджику в банках на зиму, радимо також приготувати кабачкову ікру з томатною пастою. Ця закуска буде нагадувати про липневу спеку в холодні зимові дні. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом її приготування.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), морква (220 г), цибуля (150 г), томатна паста (170 г), оцет 9% (50 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (2 ч. л.), перець чорний мелений (0,3 ч. л.), рослинна олія (70 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо під проточною водою. Якщо вони молоді - досить порізати їх невеликим кубиком, а якщо перезрілі - необхідно очистити плоди від шкірки і насіння.

Моркву миємо, чистимо і тремо на крупній терці. Ріпчасту цибулю промиваємо під проточною водою, очищаємо від лушпиння, нарізаємо досить дрібно.

Беремо велику каструлю, розігріваємо її з олією, викладаємо в неї всі нарізані овочі. Тушкуємо на середньому вогні близько години, потім перебиваємо їх у пюре за допомогою погружного блендера.

Додаємо до овочів томатну пасту, сіль, цукор і мелений чорний перець, перемішуємо і знову ставимо на вогонь. Чекаємо, поки суміш закипить, перемішуємо, потім вливаємо оцет. Чекаємо буквально пару хвилин, а потім знімаємо з вогню.

Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Для такої заготовки найкраще взяти невеликі баночки - 0,2, 0,3, 0,45 і 0,5 л. Промиваємо їх під проточною водою з содою або миючим засобом, а потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі - наливаємо всередину близько 100 мл холодної води і ставимо на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки опускаємо в каструлю з киплячою водою і чекаємо 5-10 хвилин.

Розкладаємо кабачкову ікру в банки. Так як ця закуска може вибухнути, найкраще взяти велику каструлю, викласти на її дно чистий рушник, поставити банки з ікрою, накрити їх кришками і простерилізувати ще близько 15 хвилин. Потім акуратно виймаємо і герметично закручуємо або закочуємо їх і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або теплою ковдрою і залишаємо в такому положенні, поки вони не охолонуть.

Потім прибираємо заготовки в прохолодне темне місце, а взимку насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні