У кожної господині повинен бути свій ідеальний рецепт солоних огірків. Хтось віддає перевагу малосольним, хтось закриває огірки з гірчицею на зиму, а хтось - у кетчупі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом такої закуски, яка урізноманітнить ваше меню.
Інгредієнти на 1 літрову банку: огірки (500 г), вода (500 мл), кетчуп (2 ст. л.), оцет 9% (1 ст. л.), цукор (1 ст. л.), сіль (1,5 ч. л.), часник (2 зубчики), листя хрону (0,5 шт.), листя чорної смородини (2 шт.), парасольки кропу (2 шт.), петрушка (3 гілочки), перець духмяний (2 шт.).
Приготування:
Огірки заливаємо відфільтрованою холодною водою приблизно на 3-4 години. Так вони будуть вбирати менше маринаду і не зморщаться.
В цей час підготуємо посуд. Банки і кришки ретельно миємо під проточною водою з содою або з органічним миючим засобом. Потім стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом - на водяній бані, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликі, найзручніше це зробити в мікрохвильовці. Кришки можна кинути в каструлю з окропом і проварити 5-10 хвилин.
На дно кожної банки викладаємо по парасольці кропу, листочку смородини і хрону, а також декілька гілочок петрушки. Часник очищаємо від лушпиння і також відправляємо в банку разом із перцем горошком.
Потім відправляємо в банку огірки, викладаючи їх щільним шаром. Тому для консервації найкраще брати плоди невеликого розміру. Зверху кладемо парасольку кропу і гілочку петрушки.
Кип'ятимо воду і заливаємо нею огірки по кромку банки. Важливо: окріп потрібно заливати по центру, намагаючись на потрапляти на стінки, щоб банка не лопнула. Потім прикриваємо її кришкою, але не закручуємо і залишаємо так на 10-15 хвилин. Ця процедура допомагає частково стерилізувати вміст банок.
Після цього воду зливаємо в каструлю, додаємо кетчуп, цукор і сіль. Доводимо до кипіння, кип'ятимо близько 2-3 хвилин, потім вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. Заливаємо киплячим маринадом огірки в банку до самого верху і відразу ж герметично закриваємо стерильною кришкою.
Перевертаємо догори дном і укутуємо шубою, махровим простирадлом, теплим пледом або ковдрою. Таким чином відбувається додаткова термообробка кришок і всієї заготовки.
У такому положенні огірки повинні простояти близько доби, а після прибираємо їх в прохолодне темне місце і чекаємо зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачні огірки по-болгарськи.
- Читайте також на theLime, як швидко замалосолити помідори в банці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.