Лайм

Як швидко замалосолити помідори в банці: простий рецепт

Це зробити простіше простого

Кожен із нас хоча б раз у житті пробував малосольні хрусткі огірки. Виявляється, можна зробити і малосольні помідори. Більш того, рецепт їх приготування настільки простий, що з ним впорається навіть підліток або господиня-початківець. theLime ділиться з вами перевіреним способом, як це зробити.

Інгредієнти: помідори (1 кг), кріп (20 г), часник (8 зубчиків), перець горошком (за смаком), перець чилі (за смаком), вода (1 л), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com


Приготування:

Для цього рецепта необхідно вибрати щільні помідори невеликого розміру з товстою шкіркою. Промиваємо їх під проточною водою, відокремлюємо плодоніжку. У місці її кріплення робимо невеликі проколи зубочисткою.

Часник очищаємо від лушпиння, споліскуємо в воді, нарізаємо кожен зубчик тонкими пластинами. Кріп промиваємо у воді, в консервацію піде як зелень, так і парасольки кропу.

Банки для засолювання ретельно промиваємо під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом - стерилізувати їх не потрібно, так як це будуть малосольні помідори. На дно кожної банки викладаємо кілька гілочок і парасольок кропу, а також пластинки часнику. Потім викладаємо помідори, знову шар спецій і потім - шар помідорів. Завершальний шар - часник і зелень.

Перець горошком і чилі додаємо на свій розсуд - якщо ми хочемо отримати більш гостру консервацію - то побільше і навпаки. У невеликій каструлі кип'ятимо воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо до їх повного розчинення. Потім знімаємо з вогню і чекаємо, поки розсіл охолоне до кімнатної температури. Заливаємо ним банки з помідорами до самого верху.

Закриваємо капроновими кришками і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Потім прибираємо помідори в холодильник. Малосольними помідори стануть вже на 2-3 добу, але можна потримати їх і 4-5 днів.

Подаємо їх до м'ясних або рибних страв і насолоджуємося закускою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно