Лайм

Готуємо вдома тертий пиріг із абрикосом: покроковий рецепт до чаю

Спробуйте приготувати такі ласощі

Влітку необхідно отримати максимум корисних вітамінів і мінералів із сезонних фруктів і ягід. І якщо ви вже спробували закрити смачний компот із абрикосів на зиму, побалуйте своїх рідних апетитним тертим пирогом. theLime ділиться з вами простим рецептом його приготування.

Інгредієнти: борошно (350 г), вершкове масло 82,5% (200 г), цукор (100-150 г), яйце куряче (2 шт.), сіль (щіпка), розпушувач тіста (1 ч. л.), вода (10 мл), абрикоси (300-400 г), крохмаль (1-2 ст. л.), цукрова пудра (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі продукти заздалегідь виставляємо з холодильника - вони повинні бути кімнатної температури. Підтале вершкове масло нарізаємо кубиками і розтираємо з цукром. Потім додаємо до нього сіль і яйця, перемішуємо.

В окрему миску просіваємо борошно з розпушувачем. Потім з'єднуємо борошняну суміш з яєчно-масляною, замішуємо тісто, додаючи 10 мл води. Ділимо тісто на 2 нерівні частини і загортаємо кожну з них в харчову плівку. Велику кладемо в холодильник приблизно на 30 хвилин, а меншу - в морозильну камеру.

Тим часом абрикоси промиваємо під проточною водою, очищаємо від кісточок і ділимо на половинки. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С, а форму для випічки змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером.

Витягуємо ту частину тіста, що була в холодильнику, розгортаємо її і викладаємо на деко. Слідом посипаємо корж крохмалем, викладаємо на нього абрикоси, а зверху - ще трохи крохмалю і цукру. Краї коржа загинаємо вгору, формуючи бортики.

Меншу частину тіста дістаємо з морозилки, присипаємо борошном і тремо на крупній терці поверх начинки. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо близько 25-40 хвилин до золотистої скоринки - в залежності від потужності духовки. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Даємо йому трохи охолонути, а потім виймаємо з форми. Також тертий пиріг із абрикосами можна посипати цукровою пудрою.

Подаємо до чаю і насолоджуємося смаком!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс"

Приготуйте на Великдень 2024 сирну паску з карамеллю, шоколадом та арахісом, яка за смаком схожа на батончик "Снікерс"

Паски печуть у Чистий четвер: головні ритуали та народні прикмети

В який день прийнято пекти паски, яка атмосфера має бути в будинку, а також які прикмети пов'язані з приготуванням пасок на Великдень  

Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл

Як у домашніх умовах приготувати свинину із сухофруктами, печінковий паштет, запечену скумбрію, профітролі з начинкою та салат на Великдень