Влітку навіть зовсім звичайні страви можна урізноманітнити сезонними овочами та фруктами. І якщо ви пробували робити млинці з кабачковою ікрою на сніданок, сміливо можете поекспериментувати і з кабачком. theLime підібрав для вас кілька цікавих рецептів із цим овочем.
- Яєчня з кабачками
Інгредієнти: яйця (1-2 шт.), кабачок (0,5 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Кабачок промиваємо під водою, нарізаємо спочатку на тоненькі кружальця, а потім на смужки. Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією і викладаємо на неї кабачки. Смажимо на сильному вогні приблизно 2-3 хвилини, весь час перевертаючи їх, щоб не пригоріли.
Потім зменшуємо вогонь, розбиваємо в сковороду яйця, солимо і перчимо. Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 5 хвилин - до готовності яєчні.
- Запіканка з кабачків
Інгредієнти: кабачки (1 кг), яйця (6 шт.), цибуля (1 шт.), кріп або петрушка (1 пучок), сметана (250 г), сир твердих сортів (100 г), рослинна олія (1 ст. л.), вершкове масло (1 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Кабачки, бажано взяти молоді, промиваємо під проточною водою, нарізаємо тонкими кружечками. Присипаємо сіллю і залишаємо на 10 хвилин, щоб вони пустили сік. Потім гарненько віджимаємо, викладаємо на паперові рушники.
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями, а зелень промиваємо і рубаємо дрібно. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо цибулю до прозорості. Беремо миску і змішуємо в ній яйця, сметану і натертий на терці сир. Додаємо зелень, цибулю і кабачки, солимо, перчимо, перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї суміш і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 180°C близько 40 хвилин.
Потім виймаємо, даємо запіканці з кабачків трохи охолонути і подаємо до столу.
- Оладки з кабачків
Інгредієнти: кабачки (500 г), яйця (2 шт.), борошно (6 ст. л.), зелень (1 пучок), сіль, перець, рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Кабачки промиваємо, тремо на дрібній терці, потім добре віджимаємо сік. Зелень споліскуємо в воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо. Додаємо до кабачків яйця і зелень, перемішуємо. Потім вводимо в суміш борошно, солимо і перчимо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо ложкою невелику кількість кабачкової суміші, формуючи оладок. Смажимо по 5-7 хвилин з кожного боку - до утворення золотавої скоринки.
Потім викладаємо їх на паперові серветки, щоб увібралася зайва олія. Подаємо зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як смачно стушкувати баклажани зі сметаною і часником.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму салат із кабачків, помідорів і перцю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.