Якщо ви втомилися від рутини і хочете розфарбувати свої сірі будні, приготуйте щось незвичне. Наприклад, гостру піцу Дьябло або ситну Чотири м'яса. theLime ділиться з вами рецептом домашньої піци, яка сподобається як дорослим, так і дітям.
Інгредієнти для начинки: шинка або ковбаса (120 г), бекон (120 г), куряче філе (150-200 г), яловичина (150-200 г), цибуля (1 шт.), сир моцарелла (220 г), гриби (60 г), оливки (2 ст. л.), томатний соус (0,5 чашки), спеції (за смаком).
Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), вода (0,3 склянки), молоко (0,25 склянки), оливкова олія (1 ст. л.), дріжджі сухі (1 ч. л.).
Приготування:
Куряче філе промиваємо під проточною водою, зрізаємо плівки і хрящі, нарізаємо невеликими порційними шматочками. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо філе до напівготовності - близько 10 хвилин. Потім викладаємо його на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Яловичину обполіскуємо водою, нарізаємо невеликими скибочками, додаємо спеції за смаком. Також яловичину можна перебити в блендері або пропустити через м'ясорубку і зробити маленькі мітболи з фаршу. Смажимо м'ясо на сковороді до утворення скоринки, потім знімаємо і теж викладаємо на паперові рушники.
Шинку або ковбасу папероні, а також бекон нарізаємо тонкими слайсами.
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
Моцареллу тремо на терці, оливки розрізаємо навпіл, а гриби - акуратними скибочками.
Тепер займемося приготуванням тіста. У невеликому сотейнику кип'ятимо молоко і чекаємо, поки воно охолоне до кімнатної температури. Переливаємо в глибоку миску, додаємо теплу воду та дріжджі, перемішуємо.
В окремий посуд просіваємо через сито борошно. З'єднуємо борошно з молочною сумішшю, замішуємо тісто. Викладаємо його в миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо на півгодини в тепле місце.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°С.
Дістаємо тісто, розминаємо його руками або розгортаємо за допомогою качалки в круглий пласт, по краях формуємо бортик, перекладаємо на деко для запікання, застелене пергаментним папером. Змащуємо тісто томатним соусом, викладаємо цибулю, чотири види м'яса, оливки і гриби. Зверху посипаємо все натертим сиром.
Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо близько 20-30 хвилин - до золотавої скоринки на бортику.
Ось і все - подаємо ароматну піцу до столу.
- Раніше ми розповіли, як зробити вдома піцу Маргариту.
- Читайте також на theLime, як готують піцу в глибинках Італії.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.