Літо - час довгих вечірніх посиденьок. І якщо ви хочете приготувати до такого чаювання торт із фруктами, спробуйте зробити його з пишним бісквітом на кефірі. theLime ділиться з вами простим рецептом його приготування.
Інгредієнти: масло вершкове (100 г), яйце (3 шт.), борошно (2 склянки), цукор (1 склянка) кефір (1 склянка), цукор ванільний (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), оцет столовий (для гасіння соди), сода (0,5 ч. л.).
Приготування:
У миску просіваємо борошно через сито - це необхідно, щоб воно наситилося киснем. Це можна зробити навіть декілька разів поспіль.
Масло, яйця і кефір заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
Збиваємо яйця, розм'якшене масло і цукор за допомогою вінчика вручну або міксером до однорідності.
У невеликій ємності гасимо соду оцтом. Додаємо в яєчно-масляну суміш погашену соду, просіяне борошно, сіль і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо всі разом. Потім вливаємо кефір - повинно вийти досить густе тісто.
Розігріваємо духовку до 200°С. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто в форму і акуратно розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо близько 30-40 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки - якщо вона суха, значить, бісквіт пропікся.
Дістаємо його і виймаємо з форми. Залишаємо остигати на решітці, а потім подаємо до чаю. Також бісквіт можна розрізати на дві частини, змастити їх кремом і задекорувати на ваш смак.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома шоколадний трайфл.
- Читайте також на theLime, як зробити торт сметанник.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.