img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Домашній кетчуп рецепт - як приготувати смачний томатний соус
З цим соусом будь-яка страва зайде на ура

Як приготувати смачний домашній кетчуп: простий рецепт

Вівторок, 10 серпня 2021, 17:03
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Напередодні осені хочеться скоріше закрити різні види заготовок. І якщо ви вже балували свою сім'ю смачним соусом Сацебелі, спробуйте приготувати домашній кетчуп. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: помідори (4 кг), цибуля ріпчаста (8 шт.), болгарський перець (8 шт.), сіль (2 ст. л.), кориця (1 ч. л.), перець червоний мелений (2 ч. л.), запашний перець (10 шт.), перець горошком (10 шт.), цукор (0,75 склянки), оцет (1 склянка).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для такого соусу підійдуть пом'яті або трохи зіпсовані помідори і невеликий перець. Всі овочі необхідно ретельно промити і обрізати, якщо є, некондиційні частини і місця кріплення плодоніжки. Ріжемо помідори великими шматками.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Цибулю чистимо від лушпиння. Нарізаємо досить крупно.

Болгарський перець беремо будь-якого кольору - зелений, червоний, жовтий - головне, щоб він був стиглим і м'ясистим. Також для пікантності можна додати трохи гострого перцю чилі. Очищаємо перець, вирізаючи з нього насіння і видаляючи плодоніжки, ріжемо довільним чином.

Беремо велику каструлю і викладаємо підготовлені помідори, цибулю і болгарський перець. Заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила овочі та ставимо варитися на плиту. Чекаємо, поки вони закиплять, потім зменшуємо вогонь і варимо до тих пір, поки вони повністю не розваряться.

Потім викладаємо порцію розварених овочів на друшляк і перетираємо, щоб відділити шкірку і насіння у помідорів. Слідом пропускаємо отриману суміш через сито або пюріруємо за допомогою блендера.

Отриману однорідну масу виливаємо назад в каструлю, ставимо на плиту і варимо приблизно 2 години до потрібної консистенції, періодично помішуючи. Ближче до кінця додаємо спеції, сіль і цукор. В принципі наш кетчуп готовий - його можна знімати з плити і подавати до страв.

Якщо ж ви хочете закрити ароматний соус на зиму, після того, як у суміш додано спеції, вливаємо також оцет. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Скляні банки миємо і стерилізуємо будь-яким способом - це можна зробити на водяній бані, в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки також миємо, проварюємо в киплячій воді або обдаємо окропом.

Розливаємо соус в стерильні банки і щільно закочуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і накриваємо теплою ковдрою. Залишаємо в такому положенні при кімнатній температурі на добу, а потім переставляємо в прохолодне тепле місце на всю зиму.

Ось і все - домашній кетчуп на зиму готовий!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Домашній кетчуп рецепт - як приготувати смачний томатний соус
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Домашній кетчуп рецепт - як приготувати смачний томатний соус
З цим соусом будь-яка страва зайде на ура

Як приготувати смачний домашній кетчуп: простий рецепт

Вівторок, 10 серпня 2021, 17:03
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Напередодні осені хочеться скоріше закрити різні види заготовок. І якщо ви вже балували свою сім'ю смачним соусом Сацебелі, спробуйте приготувати домашній кетчуп. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: помідори (4 кг), цибуля ріпчаста (8 шт.), болгарський перець (8 шт.), сіль (2 ст. л.), кориця (1 ч. л.), перець червоний мелений (2 ч. л.), запашний перець (10 шт.), перець горошком (10 шт.), цукор (0,75 склянки), оцет (1 склянка).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для такого соусу підійдуть пом'яті або трохи зіпсовані помідори і невеликий перець. Всі овочі необхідно ретельно промити і обрізати, якщо є, некондиційні частини і місця кріплення плодоніжки. Ріжемо помідори великими шматками.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Цибулю чистимо від лушпиння. Нарізаємо досить крупно.

Болгарський перець беремо будь-якого кольору - зелений, червоний, жовтий - головне, щоб він був стиглим і м'ясистим. Також для пікантності можна додати трохи гострого перцю чилі. Очищаємо перець, вирізаючи з нього насіння і видаляючи плодоніжки, ріжемо довільним чином.

Беремо велику каструлю і викладаємо підготовлені помідори, цибулю і болгарський перець. Заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила овочі та ставимо варитися на плиту. Чекаємо, поки вони закиплять, потім зменшуємо вогонь і варимо до тих пір, поки вони повністю не розваряться.

Потім викладаємо порцію розварених овочів на друшляк і перетираємо, щоб відділити шкірку і насіння у помідорів. Слідом пропускаємо отриману суміш через сито або пюріруємо за допомогою блендера.

Отриману однорідну масу виливаємо назад в каструлю, ставимо на плиту і варимо приблизно 2 години до потрібної консистенції, періодично помішуючи. Ближче до кінця додаємо спеції, сіль і цукор. В принципі наш кетчуп готовий - його можна знімати з плити і подавати до страв.

Якщо ж ви хочете закрити ароматний соус на зиму, після того, як у суміш додано спеції, вливаємо також оцет. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Скляні банки миємо і стерилізуємо будь-яким способом - це можна зробити на водяній бані, в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки також миємо, проварюємо в киплячій воді або обдаємо окропом.

Розливаємо соус в стерильні банки і щільно закочуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і накриваємо теплою ковдрою. Залишаємо в такому положенні при кімнатній температурі на добу, а потім переставляємо в прохолодне тепле місце на всю зиму.

Ось і все - домашній кетчуп на зиму готовий!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••