Деякі господині вважають за краще не готувати влітку такі складні та багатокомпонентні десерти, як, наприклад, торт Наполеон, а замінюють їх більш простими. І якщо ви не знаєте, чим побалувати рідних, зробіть солодку ковбаску з горіхами. theLime ділиться з вами простим рецептом її приготування.
Інгредієнти: пісочне печиво (350 г), вершкове масло (200 г), цукор (1 склянка), какао-порошок (3 ст. л.), молоко або вершки (5 ст. л.), волоські горіхи (1 ст. л.).
Приготування:
Беремо половину пісочного печива і подрібнюємо в крихту за допомогою блендера або пакета-слайдера і качалки. А іншу частину - ламаємо руками на невеликі шматочки.
Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи і ріжемо ножем досить крупно. Потім змішуємо їх із печивом.
У невелику каструлю висипаємо какао і цукор, потім додаємо молоко або вершки, ставимо на плиту. На слабкому вогні доводимо до кипіння, постійно перемішуючи. Потім знімаємо з плити і даємо трохи охолонути при кімнатній температурі.
Додаємо в шоколадну суміш вершкове масло, нарізане кубиками, перемішуємо, потім - печиво з нарізаними горіхами. Цей інгредієнт найкраще додавати поступово, щоб маса не вийшла відразу занадто густою.
За бажанням також можна додати розтоплений шоколад або кілька ложок згущеного молока. Все перемішуємо, поки не вийде густа, в'язка шоколадна суміш.
На робочій поверхні розстеляємо лист пергаментного паперу (або фольгу, або харчову плівку). Викладаємо на нього частину шоколадної маси, загортаємо, надаємо їй форму ковбаски. Те ж саме робимо з іншою частиною маси.
Прибираємо в холодильник або морозильну камеру до повного застигання. До слова, шоколадна ковбаска може тривалий час зберігатися в морозилці.
Дістаємо застиглу ковбаску і нарізаємо порційними шматочками.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашнє печиво просто на сковороді.
- Читайте також на theLime рецепти корисних десертів зі смородиною.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.