Для багатьох господинь серпень - найбільш плідний місяць, коли потрібно встигнути приготувати різноманітні заготовки на зиму. І якщо ви вже пробували робити апетитні помідори по-фінськи, спробуйте також законсервувати помідори в зелені. theLime ділиться з вами смачним рецептом.
Інгредієнти на 1 банку обсягом 500 мл: помідори (3-5 шт.), часник (2-3 зубчики), петрушка (1 пучок), парасольки кропу (2 шт.), лист хрону (1/5 частини), лавровий лист (1-2 шт.), цукор (0,5 ст. л.), сіль (0,5 ст. л.), рослинна олія (0,5 ст. л.), оцет 9% (0,5 ст. л.), перець горошком (4-5 шт.), вода (250 мл).
Приготування:
Помідори промиваємо під проточною водою. Якщо вони невеликого розміру - проколюємо їх виделкою, якщо великі - розрізаємо на 4 частини.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Зелень обполіскуємо в воді, викладаємо на паперові серветки, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо дрібно і змішуємо з часником.
Стерилізуємо банки і кришки. Пластикові кришки вимиваємо і обдаємо окропом, а металеві кип'ятимо в каструлі з водою протягом 8-10 хвилин. Банки промиваємо у воді з содою або натуральним миючим засобом, а потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі. Наливаємо всередину кожної приблизно 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.
На дно кожної банки кладемо одну парасольку кропу і невеликий шматочок листочка хрону, потім нарізані помідори, чергуючи їх із сумішшю з часнику і зелені.
Зверху викладаємо лавровий лист, перець горошком, лист хрону і парасольку кропу. Потім засипаємо цукор і сіль, вливаємо оцет і рослинну олію.
Кип'ятимо воду і заливаємо її в кожну банку до самого верху. Накриваємо, але не закручуємо стерильною кришкою і ставимо банку в каструлю, попередньо вистеливши дно рушником. Наливаємо воду і стерилізуємо заготовку на повільному вогні близько 15 хвилин.
Потім акуратно виймаємо, герметично закриваємо і перевертаємо догори дном. Укутуємо в теплу ковдру або плед до повного охолодження приблизно на добу.
Після - прибираємо банки з помідорами в прохолодне місце до зими. А через кілька місяців дістаємо і насолоджуємося смачною закускою.
- Раніше ми розповіли, як закрити салат із баклажанів на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачну сиру аджику.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.