Лайм

Як приготувати ароматні шоколадні коржі для торта: простий рецепт

Порадуйте близьких незвичним десертом

Чимало господинь звикли балувати своїх рідних домашньою випічкою. Тим більше, що зробити це простіше простого. І якщо ви вже пекли швидку шарлотку з яблуком, спробуйте також приготувати шоколадний торт. theLime ділиться з вами рецептом коржів для нього.

Інгредієнти: молоко (250 мл), масло вершкове (60 г), олія соняшникова (60 г), яйця (2 шт.), борошно (230 г), цукор (300 г), какао-порошок (60 г), сода (7 г), оцет яблучний (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування коржів вершкове масло і молоко необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

У глибоку миску просіваємо борошно з содою або розпушувачем. Потім додаємо туди какао-порошок і перемішуємо вінчиком.

В окремому посуді змішуємо розм'якшене вершкове масло з соняшниковою олією. Також додаємо туди яйця, перемішуємо до однорідності, а потім з'єднуємо з сухими інгредієнтами.

Додаємо в тісто сіль і цукор та вимішуємо міксером, кухонною машиною або вінчиком вручну. В самому кінці вливаємо в нього молоко кімнатної температури і оцет та ще трохи перемішуємо. Має вийти глянсове тісто.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 160°С.

Форми для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Розливаємо тісто у форми і відправляємо в розігріту духовку.

Випікаємо коржі приблизно 50 хвилин при температурі 160-180°С. Готовність можна перевірити дерев'яною паличкою або звичайною зубочисткою.

Готові коржі виймаємо з форм і залишаємо остигати на решітці. Потім розрізаємо кожен корж ще на дві частини, готуємо крем і починаємо збирати торт.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців