Чимало господинь звикли балувати своїх рідних домашньою випічкою. Тим більше, що зробити це простіше простого. І якщо ви вже пекли швидку шарлотку з яблуком, спробуйте також приготувати шоколадний торт. theLime ділиться з вами рецептом коржів для нього.
Інгредієнти: молоко (250 мл), масло вершкове (60 г), олія соняшникова (60 г), яйця (2 шт.), борошно (230 г), цукор (300 г), какао-порошок (60 г), сода (7 г), оцет яблучний (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).
Приготування:
Для приготування коржів вершкове масло і молоко необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
У глибоку миску просіваємо борошно з содою або розпушувачем. Потім додаємо туди какао-порошок і перемішуємо вінчиком.
В окремому посуді змішуємо розм'якшене вершкове масло з соняшниковою олією. Також додаємо туди яйця, перемішуємо до однорідності, а потім з'єднуємо з сухими інгредієнтами.
Додаємо в тісто сіль і цукор та вимішуємо міксером, кухонною машиною або вінчиком вручну. В самому кінці вливаємо в нього молоко кімнатної температури і оцет та ще трохи перемішуємо. Має вийти глянсове тісто.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 160°С.
Форми для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Розливаємо тісто у форми і відправляємо в розігріту духовку.
Випікаємо коржі приблизно 50 хвилин при температурі 160-180°С. Готовність можна перевірити дерев'яною паличкою або звичайною зубочисткою.
Готові коржі виймаємо з форм і залишаємо остигати на решітці. Потім розрізаємо кожен корж ще на дві частини, готуємо крем і починаємо збирати торт.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома смачний торт Наполеон.
- Читайте також на theLime, що приготувати на десерт із полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.