Лайм

Як закрити заготовку для борщу на зиму: простий рецепт

З нею ви зможете приготувати борщ за 15 хвилин

Влітку чимало господинь полюбляють робити щавлевий або зелений борщ, а ось в зимовий період віддають перевагу борщу за традиційним рецептом. Більш того, деякі з них закривають спеціальну заготовку, з якою приготування цієї першої страви стає ще простішим. theLime ділиться з вами її докладним рецептом.

Інгредієнти: буряк (2 кг), морква (2 кг), цибуля ріпчаста (2 кг), помідори (2 кг), олія рослинна (650 мл), цукор (200 г), сіль (130 г), оцет 9% (100 мл), вода (150 мл), перець духмяний горошком (15-20 шт.), лавровий лист (4-5 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Буряк і моркву очищаємо від шкірки, помідори - від насіння і серцевини. Цибулю очищаємо від лушпиння.

Нарізаємо буряк, моркву, цибулю довільним чином і пропускаємо через м'ясорубку або крупну терку комбайна. Помідори подрібнюємо в блендері до стану пюре.

У каструлю наливаємо воду, трохи рослинної олії та оцту, викладаємо всі овочі, крім пюре з томатів. Ставимо на плиту і на повільному вогні доводимо до кипіння, потім накриваємо кришкою. Тушкуємо близько 15-20 хвилин.

Потім додаємо в суміш помідори, сіль, цукор, запашний перець і лавровий лист, а також весь оцет. Знову доводимо до кипіння, перемішуємо, тушкуємо до готовності під закритою кришкою ще близько 30 хвилин.

Тим часом готуємо банки і кришки. Банки промиваємо з содою або миючим засобом, потім стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликі - до 0,5 л - найкраще зробити це в мікрохвильовці. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Потім виливаємо воду і витираємо їх насухо.

Пластикові кришки вимиваємо і обдаємо окропом, а металеві кип'ятимо в каструлі з водою протягом 8-10 хвилин.

Перекладаємо гарячу заготовку в стерильні банки, закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, накривши теплою ковдрою. Потім зберігаємо заготовку для борщу при кімнатній температурі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Павліка влаштувала їхньому 3-річному сину-імениннику морську вечірку: відео

Молода дружина Віктора Павліка продемонструвала у мережі теплі сімейні кадри з вечірки у морському стилі на честь дня народження сина

Перший вихід у світ: Лілія Ребрик з'явилася на заході з тримісячною донечкою

Популярна телеведуча Лілія Ребрик поділилася у мережі фото з 3-місячною дочкою Аделіною на сімейному форумі з благодійною місією

Готуємо соковиту лазанью з домашнього тіста: покроковий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну лазанью з соусами Бешамель та Болоньєзе, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини