Чимало господинь полюбляють балувати свою родину малосольними огірками і солоними помідорами. Але якщо ці звичні варіанти закусок вам вже порядком набридли, спробуйте зробити аджику з кабачків або аджику по-вірменськи. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом її приготування.
Інгредієнти: помідори (3 кг), болгарський перець (2 кг), перець чилі (300 г), часник (200 г), зелень (200 г, обов'язково - кінза), хмелі-сунелі (30 г), рослинна олія (1 стакан), цукор (0,5 склянки), сіль морська (0,3 склянки), оцет 9% (100 мл).
Приготування:
Помідори промиваємо під водою, очищаємо від хвостиків і робимо на них невеликі надрізи. Обдаємо окропом і знімаємо шкірку.
Болгарський перець миємо, чистимо від насіння і прожилок. Перець чилі також обдаємо водою, вичищаємо.
Зелень промиваємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Часник очищаємо від лушпиння.
Помідори перебиваємо в блендері або за допомогою м'ясорубки. Виливаємо томатне пюре в каструлю і чекаємо, поки воно закипить. Потім додаємо нарізані болгарський перець і чилі, перемішуємо все разом і варимо близько 10 хвилин.
Вливаємо олію і тушкуємо на слабкому вогні близько години.
У блендер викладаємо зелень, зубчики часнику, сіль, цукор і хмелі-сунелі. Подрібнюємо до однорідного стану.
Після того, як овочі протушкувались на плиті годину, додаємо суміш зі спецій, зелені та часнику, перемішуємо. Вливаємо оцет. Знімаємо з плити і чекаємо, поки аджика повністю охолоне.
Підготуємо банки і кришки. Банки промиваємо з содою або миючим засобом, якщо вони невеликі - до 0,5 л - найкраще стерилізувати їх у мікрохвильовці. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.
Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин.
Потім розкладаємо остиглу аджику у стерильні баночки, закриваємо і прибираємо в прохолодне місце.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму помідори, консервовані в зелені.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні кабачки по-корейськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.