Лайм

Як закрити смачну аджику по-вірменськи: простий рецепт

З нею ваші страви стануть ще апетитнішими

Чимало господинь полюбляють балувати свою родину малосольними огірками і солоними помідорами. Але якщо ці звичні варіанти закусок вам вже порядком набридли, спробуйте зробити аджику з кабачків або аджику по-вірменськи. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом її приготування.

Інгредієнти: помідори (3 кг), болгарський перець (2 кг), перець чилі (300 г), часник (200 г), зелень (200 г, обов'язково - кінза), хмелі-сунелі (30 г), рослинна олія (1 стакан), цукор (0,5 склянки), сіль морська (0,3 склянки), оцет 9% (100 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори промиваємо під водою, очищаємо від хвостиків і робимо на них невеликі надрізи. Обдаємо окропом і знімаємо шкірку.

Болгарський перець миємо, чистимо від насіння і прожилок. Перець чилі також обдаємо водою, вичищаємо.

Зелень промиваємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Часник очищаємо від лушпиння.

Помідори перебиваємо в блендері або за допомогою м'ясорубки. Виливаємо томатне пюре в каструлю і чекаємо, поки воно закипить. Потім додаємо нарізані болгарський перець і чилі, перемішуємо все разом і варимо близько 10 хвилин.

Вливаємо олію і тушкуємо на слабкому вогні близько години.

У блендер викладаємо зелень, зубчики часнику, сіль, цукор і хмелі-сунелі. Подрібнюємо до однорідного стану.

Після того, як овочі протушкувались на плиті годину, додаємо суміш зі спецій, зелені та часнику, перемішуємо. Вливаємо оцет. Знімаємо з плити і чекаємо, поки аджика повністю охолоне.

Підготуємо банки і кришки. Банки промиваємо з содою або миючим засобом, якщо вони невеликі - до 0,5 л - найкраще стерилізувати їх у мікрохвильовці. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.

Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин.

Потім розкладаємо остиглу аджику у стерильні баночки, закриваємо і прибираємо в прохолодне місце.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні