Вихідні - відмінний привід, щоб зібратися із сім'єю або друзями. І якщо ви вже пробували готувати торт Бите скло з желе і сметани, спробуйте урізноманітнити сімейне чаювання бісквітним тортом Пломбір. theLime ділиться з вами докладним рецептом.
Інгредієнти для бісквіта: яйця (6 шт.). цукор (150 г), борошно (200 г), розпушувач тіста (2 ч. л.), олія рослинна або вершкове масло (для змащування пергаменту).
Інгредієнти для крему: сметана жирністю від 20% (700 г), яйця (2 шт.), цукор (240 г), масло вершкове (260 г), борошно (6 ст. л.), цукор ванільний або ванілін (на кінчику ножа).
Інгредієнти для просочення коржів і прикрашання: цукор (50 г), вода (100 мл), сік лимонний (2 ст. л.), кокосова стружка.
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо 6 яєць і висипаємо цукор для бісквіта. За допомогою вінчика або міксера збиваємо їх близько 10 хвилин.
В іншій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно і розпушувач.
Потім вводимо сухі інгредієнти в яєчну суміш - робимо це поступово, невеликими порціями, постійно помішуючи.
Форму для випічки застилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто в неї та ставимо в заздалегідь розігріту до 180°С духовку. Випікаємо близько 30 хвилин - при цьому в процесі випічки краще не відкривати її.
Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Якщо бісквіт пропікся, вимикаємо духовку і залишаємо його там приблизно на 10-15 хвилин, відкривши дверцята. Потім виймаємо його з форми і даємо повністю охолонути.
Тим часом готуємо заварний сметанний крем під назвою "Пломбір". Відзначимо, що всі продукти для нього потрібно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Робити такий крем необхідно на водяній бані - тому ставимо на плиту каструлю з водою і чекаємо, поки вона закипить.
Беремо металеву ємність, в якій будемо змішувати інгредієнти. У неї розбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, розмішуємо вінчиком. Потім вводимо сметану, бажано, щоб вона була досить жирною.
Розмішуємо все до однорідності та невеликими порціями вводимо в крем борошно. Вимішуємо, щоб не було грудочок.
Коли вода в каструлі закипить, ставимо ємність з кремом на неї і помішуємо до загустіння - близько 5-10 хвилин. Знімаємо готовий крем з водяної бані та чекаємо, поки він охолоне.
Беремо розм'якшене вершкове масло і збиваємо його міксером на високих швидкостях до утворення пишної білої маси. Потім поступово додаємо крем "Пломбір" і продовжуємо збивати міксером. В самому кінці накриваємо миску з ним харчовою плівкою і ставимо в холодильник на півгодини, а краще годину.
Остиглий бісквіт розрізаємо на три рівні частини. Для просочення з'єднуємо в каструлі цукор і лимонний сік, ставимо на плиту і підігріваємо до повного розчинення цукру. Потім сироп повинен охолонути.
Починаємо збирати торт: викладаємо перший корж на велике блюдо, просочуємо його сиропом за допомогою силіконового пензлика. Потім змащуємо кремом, зверху ставимо наступний корж, просочуємо і знову змащуємо кремом. Таким же чином формуємо ще один шар.
Борти торта змащуємо кремом і акуратно вирівнюємо, а потім посипаємо кокосовою стружкою. Також його можна прикрасити зверху ягодами або кремом.
Ставимо торт "Пломбір" в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився, і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ароматний кекс у мікрохвильовці.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома класичний пісочний торт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.