Лайм

Як приготувати вдома ніжний бісквітний торт Пломбір: покроковий рецепт

Перед ним не встоїть ніхто

Вихідні - відмінний привід, щоб зібратися із сім'єю або друзями. І якщо ви вже пробували готувати торт Бите скло з желе і сметани, спробуйте урізноманітнити сімейне чаювання бісквітним тортом Пломбір. theLime ділиться з вами докладним рецептом.

Інгредієнти для бісквіта: яйця (6 шт.). цукор (150 г), борошно (200 г), розпушувач тіста (2 ч. л.), олія рослинна або вершкове масло (для змащування пергаменту).

Інгредієнти для крему: сметана жирністю від 20% (700 г), яйця (2 шт.), цукор (240 г), масло вершкове (260 г), борошно (6 ст. л.), цукор ванільний або ванілін (на кінчику ножа).

Інгредієнти для просочення коржів і прикрашання: цукор (50 г), вода (100 мл), сік лимонний (2 ст. л.), кокосова стружка.

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо 6 яєць і висипаємо цукор для бісквіта. За допомогою вінчика або міксера збиваємо їх близько 10 хвилин.

В іншій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно і розпушувач.

Потім вводимо сухі інгредієнти в яєчну суміш - робимо це поступово, невеликими порціями, постійно помішуючи.

Форму для випічки застилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто в неї та ставимо в заздалегідь розігріту до 180°С духовку. Випікаємо близько 30 хвилин - при цьому в процесі випічки краще не відкривати її.

Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Якщо бісквіт пропікся, вимикаємо духовку і залишаємо його там приблизно на 10-15 хвилин, відкривши дверцята. Потім виймаємо його з форми і даємо повністю охолонути.

Тим часом готуємо заварний сметанний крем під назвою "Пломбір". Відзначимо, що всі продукти для нього потрібно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Робити такий крем необхідно на водяній бані - тому ставимо на плиту каструлю з водою і чекаємо, поки вона закипить.

Беремо металеву ємність, в якій будемо змішувати інгредієнти. У неї розбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, розмішуємо вінчиком. Потім вводимо сметану, бажано, щоб вона була досить жирною.

Розмішуємо все до однорідності та невеликими порціями вводимо в крем борошно. Вимішуємо, щоб не було грудочок.

Коли вода в каструлі закипить, ставимо ємність з кремом на неї і помішуємо до загустіння - близько 5-10 хвилин. Знімаємо готовий крем з водяної бані та чекаємо, поки він охолоне.

Беремо розм'якшене вершкове масло і збиваємо його міксером на високих швидкостях до утворення пишної білої маси. Потім поступово додаємо крем "Пломбір" і продовжуємо збивати міксером. В самому кінці накриваємо миску з ним харчовою плівкою і ставимо в холодильник на півгодини, а краще годину.

Остиглий бісквіт розрізаємо на три рівні частини. Для просочення з'єднуємо в каструлі цукор і лимонний сік, ставимо на плиту і підігріваємо до повного розчинення цукру. Потім сироп повинен охолонути.

Починаємо збирати торт: викладаємо перший корж на велике блюдо, просочуємо його сиропом за допомогою силіконового пензлика. Потім змащуємо кремом, зверху ставимо наступний корж, просочуємо і знову змащуємо кремом. Таким же чином формуємо ще один шар.

Борти торта змащуємо кремом і акуратно вирівнюємо, а потім посипаємо кокосовою стружкою. Також його можна прикрасити зверху ягодами або кремом.

Ставимо торт "Пломбір" в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився, і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки

Чим підживити томати під час наливу плодів: поради для збільшення врожаю

Досвідчений дачник поділився в мережі, які добрива найкраще використовувати для високорослих помідорів у той період, коли плоди збільшуються