Серпень - найбільш спекотний місяць для багатьох господинь, адже вони намагаються встигнути закрити безліч різних заготовок на зиму. І якщо ви пробували готувати смачний соус для домашньої піци, зробіть також соус із жовтих помідорів. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом консервації.
Інгредієнти: жовті помідори (2 кг), лавровий лист (2 шт.), цибуля ріпчаста (2 шт.), перець духмяний (4 шт.), цукор (2 ст. л.), сік лимонний (2 ст. л.), сіль (2 ч. л.), часник (1 зубчик).
Приготування:
Помідори промиваємо під проточною водою, обрізаємо, якщо є, некондиційні місця. Цей соус можна робити як із помідорів зі шкіркою, так і без. Якщо у вас є час, то краще зробити на жовтих помідорах надрізи, обдати їх окропом і зняти шкурки.
Потім подрібнюємо помідори за допомогою блендера або в м'ясорубці (комбайні). Цибулю чистимо від лушпиння і також кидаємо в блендер до томатів.
Перекладаємо пюре в каструлю, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні близько 15-20 хвилин. За цей час овочі повинні стати м'якими.
Потім перетираємо отриману масу через сито - так ми позбудемося від насіння і шкірки (якщо ви не зняли її перед тим, як варити овочі). Після цього - відправляємо її назад у каструлю, додаємо сіль, цукор, перець і лавровий лист. Також можна додати й інші спеції на ваш смак.
Проварюємо все разом близько 50 хвилин - за цей час соус повинен загуснути.
Видавлюємо сік одного лимона, а часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес.
Виймаємо з томатної маси лавровий лист і перець горошком, виливаємо лимонний сік і кладемо подрібнений часник. Проварюємо ще близько 5-7 хвилин - до готовності часнику.
Якщо ви хочете закрити томатний соус із жовтих помідорів - заздалегідь подбайте про банки і кришках. Банки промиваємо в проточній воді з харчовою содою або натуральним миючим засобом. Потім витираємо їх насухо і стерилізуємо на пару (на водяній бані), в духовці або мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликі - до 0,5 л - зробити це зручніше в мікрохвильовці.
Металеві кришки проварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин або ж обдаємо окропом (якщо вони пластикові).
Потім розливаємо гарячий соус у стерильні банки і герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою приблизно на добу. Потім прибираємо в прохолодне місце на тривале зберігання - тобто до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити заготовку для борщу на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати і не зіпсувати соус бешамель.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.