Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами і соліннями. І якщо ви вже зробили такі незвичні заготовки, як помідори, консервовані в зелені, радимо також урізноманітнити своє меню консервацією зі стрілками часнику. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.
Інгредієнти на одну банку 500 мл: стрілки часнику (150 г), морква (50 г), вода (400 мл), насіння гірчиці (1 ч. л.), оцет (1 д. л.), перець (7-8 горошин), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).
Приготування:
Для приготування цієї незвичної закуски беремо стрілки часнику. Як відомо, вони складаються з трьох частин: невеликої бульби, самої стрілки і верхівки. Відрізаємо верхню частину і викидаємо. Також відрізаємо бульби від самих стрілок.
Знімаємо зовнішній шар у стрілок і маленьких бульб. Потім промиваємо їх під проточною водою і залишаємо на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога.
Моркву також промиваємо, чистимо і ріжемо кружальцями.
У велику каструлю наливаємо фільтровану воду, ставимо на вогонь, додаємо в неї цукор і сіль, перемішуємо і чекаємо, поки вони розчиняться. Як тільки вода закипить, вливаємо оцет.
Банку, в якій буде наша заготовка, обшпарюємо окропом, виливаємо рідину і всипаємо туди горошинки чорного перцю і насіння гірчиці. Потім додаємо нарізану моркву, бульби і стрілки часнику щільними шарами.
Заливаємо все разом маринадом і накриваємо банки кришками.
Ставимо їх у велику каструлю, попередньо вистеливши її дно рушником. Заливаємо водою і стерилізуємо на плиті приблизно 5-10 хвилин. Акуратно дістаємо консервацію і щільно закручуємо або закочуємо її кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо так, загорнувши в теплу ковдру або плед, до повного охолодження.
Потім переносимо заготовку в темне прохолодне місце на тривале зберігання. Згодом подаємо до різних м'ясних страв.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму смачні помідори по-фінськи.
- Читайте також на theLime, як приготувати в'ялені томати з прованськими травами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.