Лайм

Закриваємо на зиму мариновані стрілки часнику: простий рецепт

Така закуска відмінно доповнить м'ясні страви

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами і соліннями. І якщо ви вже зробили такі незвичні заготовки, як помідори, консервовані в зелені, радимо також урізноманітнити своє меню консервацією зі стрілками часнику. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти на одну банку 500 мл: стрілки часнику (150 г), морква (50 г), вода (400 мл), насіння гірчиці (1 ч. л.), оцет (1 д. л.), перець (7-8 горошин), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com


Приготування:

Для приготування цієї незвичної закуски беремо стрілки часнику. Як відомо, вони складаються з трьох частин: невеликої бульби, самої стрілки і верхівки. Відрізаємо верхню частину і викидаємо. Також відрізаємо бульби від самих стрілок.

Знімаємо зовнішній шар у стрілок і маленьких бульб. Потім промиваємо їх під проточною водою і залишаємо на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога.

Моркву також промиваємо, чистимо і ріжемо кружальцями.

У велику каструлю наливаємо фільтровану воду, ставимо на вогонь, додаємо в неї цукор і сіль, перемішуємо і чекаємо, поки вони розчиняться. Як тільки вода закипить, вливаємо оцет.

Банку, в якій буде наша заготовка, обшпарюємо окропом, виливаємо рідину і всипаємо туди горошинки чорного перцю і насіння гірчиці. Потім додаємо нарізану моркву, бульби і стрілки часнику щільними шарами.

Заливаємо все разом маринадом і накриваємо банки кришками.

Ставимо їх у велику каструлю, попередньо вистеливши її дно рушником. Заливаємо водою і стерилізуємо на плиті приблизно 5-10 хвилин. Акуратно дістаємо консервацію і щільно закручуємо або закочуємо її кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо так, загорнувши в теплу ковдру або плед, до повного охолодження.

Потім переносимо заготовку в темне прохолодне місце на тривале зберігання. Згодом подаємо до різних м'ясних страв.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні