Сезон консервації у самому розпалі. І якщо ви вже встигли закрити оригінальну зелену аджику, спробуйте зробити аджику зі сливами, щоб здивувати ваших рідних незвичним смаковим поєднанням. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: перець болгарський (1 кг), перець гострий (4 стручка), сливи (0,5 жмені), часник (3 головки), петрушка (1 пучок), кріп свіжий (1 пучок), оливкова олія (0,5 склянки ), оцет 6% (0,5 склянки), цукор (1 ст. л.), сіль (2 ст. л.), помідори (2-2,5 кг).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Перець очищаємо від насіння і прожилок, а часник чистимо від лушпиння. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.
Помиту зелень викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо гострим ножем. Помідори опускаємо в окріп на пару секунд, потім знімаємо з них шкірку. Нарізаємо помідори довільним чином, а потім подрібнюємо їх у блендері.
У каструлю наливаємо трохи рослинної олії, підігріваємо її і викладаємо туди пюре з томатів та ставимо на вогонь.
Тим часом подрібнюємо в блендері перець і очищені від кісточок сливи. Додаємо все це тушкуватися до помідорів, проварюємо, а в самому кінці - ще й зелень з часником. Тримаємо на плиті ще близько 5-7 хвилин.
Потім додаємо цукор, сіль і оцет. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Поки вариться аджика, стерилізуємо банки і кришки. Банки промиваємо з содою у проточній воді. Стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Кришки проварюємо в окропі або обдаємо їм.
Розкладаємо аджику в стерильні банки, закручуємо кришками і ставимо догори дном. Укутуємо теплою ковдрою або пледом і залишаємо в такому положенні, поки вона повністю не охолоне. Потім прибираємо в прохолодне тепле місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму ароматний салат з буряка.
- Читайте також на theLime, як зробити незвичний компот із кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.