Сезон консервації у самому розпалі. І якщо ви вже встигли закрити оригінальну зелену аджику, спробуйте зробити аджику зі сливами, щоб здивувати ваших рідних незвичним смаковим поєднанням. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: перець болгарський (1 кг), перець гострий (4 стручка), сливи (0,5 жмені), часник (3 головки), петрушка (1 пучок), кріп свіжий (1 пучок), оливкова олія (0,5 склянки ), оцет 6% (0,5 склянки), цукор (1 ст. л.), сіль (2 ст. л.), помідори (2-2,5 кг).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Перець очищаємо від насіння і прожилок, а часник чистимо від лушпиння. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Помиту зелень викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо гострим ножем. Помідори опускаємо в окріп на пару секунд, потім знімаємо з них шкірку. Нарізаємо помідори довільним чином, а потім подрібнюємо їх у блендері.

У каструлю наливаємо трохи рослинної олії, підігріваємо її і викладаємо туди пюре з томатів та ставимо на вогонь.

Тим часом подрібнюємо в блендері перець і очищені від кісточок сливи. Додаємо все це тушкуватися до помідорів, проварюємо, а в самому кінці - ще й зелень з часником. Тримаємо на плиті ще близько 5-7 хвилин.

Потім додаємо цукор, сіль і оцет. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Поки вариться аджика, стерилізуємо банки і кришки. Банки промиваємо з содою у проточній воді. Стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Кришки проварюємо в окропі або обдаємо їм.

Розкладаємо аджику в стерильні банки, закручуємо кришками і ставимо догори дном. Укутуємо теплою ковдрою або пледом і залишаємо в такому положенні, поки вона повністю не охолоне. Потім прибираємо в прохолодне тепле місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.