Існує безліч рецептів аджики, адже це одна з найпопулярніших заготовок в сезон овочів і домашньої консервації. Якщо класичний рецепт аджики базується на томатах і перцях, то в кавказькій кухні - на пекучому червоному перці та прянощах. Розглянемо такий варіант закуски докладніше.
Для приготування кавказької аджики знадобляться наступні овочі: гострий червоний перець (500 г), часник (100 г), коріандр (30 г), насіння кропу (10 г), оцет 6% (20 г) та сіль (за смаком).
Як приготувати смачну аджику по-кавказьки
Вимийте перці, видаліть корінці та насіння. Подрібніть будь-яким зручним способом насіння коріандру та кропу (наприклад, в кавомолці). Очистіть часник.
Пропустіть суміш інгредієнтів через м'ясорубку. Далі до отриманої маси додайте прянощі, оцет і сіль. Все ретельно перемішайте. Розкладіть аджику в простерилізовані банки та закатайте кришками.
Зберігати готову кавказьку аджику варто в темному і прохолодному місці. Відкриту банку із закускою - в холодильнику.
- Любите експерименти? Читайте також на theLime, як приготувати гостру аджику за абхазьким рецептом. Закуска буде незамінною до страв із м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.