Лайм

Як закрити смачну кавказьку аджику: простий рецепт

Основа кавказького рецепта - гострий перець і спеції

Існує безліч рецептів аджики, адже це одна з найпопулярніших заготовок в сезон овочів і домашньої консервації. Якщо класичний рецепт аджики базується на томатах і перцях, то в кавказькій кухні - на пекучому червоному перці та прянощах. Розглянемо такий варіант закуски докладніше.

Для приготування кавказької аджики знадобляться наступні овочі: гострий червоний перець (500 г), часник (100 г), коріандр (30 г), насіння кропу (10 г), оцет 6% (20 г) та сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачну аджику по-кавказьки

Вимийте перці, видаліть корінці та насіння. Подрібніть будь-яким зручним способом насіння коріандру та кропу (наприклад, в кавомолці). Очистіть часник.

Пропустіть суміш інгредієнтів через м'ясорубку. Далі до отриманої маси додайте прянощі, оцет і сіль. Все ретельно перемішайте. Розкладіть аджику в простерилізовані банки та закатайте кришками.

Зберігати готову кавказьку аджику варто в темному і прохолодному місці. Відкриту банку із закускою - в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою