Лайм

Як закрити смачну кавказьку аджику: простий рецепт

Основа кавказького рецепта - гострий перець і спеції

Існує безліч рецептів аджики, адже це одна з найпопулярніших заготовок в сезон овочів і домашньої консервації. Якщо класичний рецепт аджики базується на томатах і перцях, то в кавказькій кухні - на пекучому червоному перці та прянощах. Розглянемо такий варіант закуски докладніше.

Для приготування кавказької аджики знадобляться наступні овочі: гострий червоний перець (500 г), часник (100 г), коріандр (30 г), насіння кропу (10 г), оцет 6% (20 г) та сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачну аджику по-кавказьки

Вимийте перці, видаліть корінці та насіння. Подрібніть будь-яким зручним способом насіння коріандру та кропу (наприклад, в кавомолці). Очистіть часник.

Пропустіть суміш інгредієнтів через м'ясорубку. Далі до отриманої маси додайте прянощі, оцет і сіль. Все ретельно перемішайте. Розкладіть аджику в простерилізовані банки та закатайте кришками.

Зберігати готову кавказьку аджику варто в темному і прохолодному місці. Відкриту банку із закускою - в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба