Найчастіше аджика - гостра приправа або соус з томатами та пекучим червоним перцем. З огляду на свою популярність сезонна закуска отримала безліч різних рецептів, які роблять її смак оригінальним і не обов'язково гострим. І якщо ви вже пробували, скажімо, більш ніжну аджику зі сливами, пропонуємо доповнити звичні інгредієнти актуальним літнім овочем - баклажанами.
Щоб приготувати аджику з баклажанами, варто зібрати наступні продукти: помідори (1 кг), баклажани (1 кг), часник (200 г), перець солодкий (600 г), гострий червоний перець (5 шт), олію (100 г) , оцет 9% (50 г) та сіль (за смаком).
Як приготувати смачну аджику з баклажанів на зиму
Промийте овочі, очистіть перці від корінців і насіння. Якщо ж хочете зробити аджику гострішою, залиште насіння гострого перцю. Почистіть і промийте часник. Відріжте краї баклажанів і наріжте їх невеликими шматочками.
Очистіть від шкірки помідори, видаліть корінці. Якщо любите свіжу зелень, на цьому етапі можна промити та підготувати пучок петрушки.
Зберіть всі підготовлені для аджики овочі та пропустіть через м'ясорубку. Ретельно все перемішайте, додайте солі та олії. Знову все перемішайте та спробуйте на смак. За необхідності посоліть ще.
Отриману овочеву масу перекладіть в об'ємну каструлю та поставте її на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть на малому вогні 40-50 хвилин. Потім влийте оцет, добре перемішайте і зніміть з вогню.
Готову аджику з баклажанами розкладіть по стерильним банкам та закатайте. Зберігати закуску варто в темному прохолодному місці. Відкриту - в холодильнику.
Аджика з баклажанами буде незамінною до страв із м'яса, картоплі, рису.
- Все ж надаєте перевагу більш гострим закускам? Читайте також на theLime, як закрити запашну аджику по-абхазски. Простий і доволі оригінальний рецепт для любителів гострого.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.