Лайм

Як приготувати великі деруни з начинкою із зелені та сиру

Здивуйте близьких оригінальним сніданком

Кухня - велике поле для експериментів, де немає межі креативу та фантазії. Оригінальними можна зробити навіть класичні деруни. Наприклад, збільшити їх розмір до діаметра сковороди та наповнити смачною начинкою. Розбираємо сьогодні рецепт великих дерунів із сиром та зеленню всередині.

Щоб приготувати такі деруни, зберемо наступні продукти: картопля (450 г), яйце (1 шт), сир плавлений (1 шт), цибуля зелена (20 г), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), олія (для смаження), сметана (для подачі).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачні деруни з начинкою

Промийте зелену цибулю та дрібно порубайте. Розбийте в окрему посудину яйце, додати сіль, перець та злегка збийте виделкою або вінчиком. Туди ж додайте подрібнену цибулю.

В окрему посудину натріть на крупній тертці плавлений сир. Очистіть картопля, промийте та висушіть. Половину картоплі натріть також на крупній тертці і злегка відіжміть, щоб прибрати зайву рідину.

Розігрійте в сковороді олію. Викладіть на сковороду картоплю та розрівняйте по всій площині. Зверху додайте начинку з яйця та зеленої цибулі. Третім шаром - натертий плавлений сирок. Посоліть, поперчіть. Натріть решту картоплі і також додайте наверх.

Накрийте великий дерун кришкою і смажте на малому вогні 4-5 хвилин. Переверніть на іншу сторону за допомогою тарілки або кришки, також обсмажте до утворення золотистої скоринки.

Подавайте деруни теплими та зі сметаною. При бажанні їх також можна прикрасити свіжою зеленню.

  • Читайте також на theLime, як приготувати смачні деруни з кабачка і картоплі. Ідеальний рецепт, якщо ви так і не визначилися з головним інгредієнтом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка