Сезон консервації добігає кінця. І якщо ви вже готували лечо з баклажанами, поекспериментуйте з заготовкою, додавши до класичного рецепту рис. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією його приготування.
Інгредієнти: помідори (1 кг), болгарський перець (0,5 кг), морква (0,5 кг), цибуля ріпчаста (0,5 кг), часник (3 зубчики), рис довгозернистий, не пропарений (1 склянка), рослинна олія (1 склянка), цукор (50 г), сіль (1 ст. л.), оцет (40 мл), запашний перець (4 шт.), перець горошком (8 шт.), лавровий лист (3 шт. ), паприка (1 ст. л.).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Моркву чистимо і тремо на терці. Болгарський перець розрізаємо, очищаємо від насіння, нарізаємо соломкою або кубиками.
На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо їх окропом і знімаємо з них шкірку. Потім вирізаємо місця кріплення плодоніжки та нарізаємо їх дрібно або подрібнюємо в блендері.
Часник і цибулю чистимо від лушпиння. Часник дрібно рубаємо, а цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями.
Рис для цієї заготовки бажано використовувати не пропарений, довгозернистий, щоб він не перетворився на кашу після термообробки і під час зберігання. Промиваємо його кілька разів у воді, поки вона не стане прозорою.
Ставимо на плиту каструлю з томатною масою, додаємо в неї сіль, цукор і рослинну олію. Перемішуємо дерев'яною ложкою і проварюємо все разом близько 5 хвилин.
Потім додаємо болгарський перець, моркву, цибулю, часник. Доводимо все разом до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин, постійно перемішуючи.
Слідом всипаємо спеції: перець запашний і горошком, паприку і лавровий лист. Тушкуємо ще 5 хвилин, потім прибираємо лавровий лист.
Готуємо банки і кришки - промиваємо їх із харчовою содою під проточною водою. Кришки кип'ятимо у воді близько 8-10 хвилин, а банки стерилізуємо в мікрохвильовій печі, на паровій бані або в духовці.
Потім додаємо в каструлю з овочами промитий рис і проварюємо все разом близько 20 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.
Розкладаємо гарячу заготовку в стерильні банки, закриваємо або закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплою ковдрою або пледом до тих пір, поки лечо з рисом повністю не охолоне. Потім прибираємо в прохолодне темне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні баклажани по-корейськи.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму ароматний салат із буряка.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.