Останній місяць літа наближається до кінця, і чимало господинь вже встигли приготувати різні види консервації. І якщо ви вже робили салат із баклажанів на зиму, закрийте також салат із буряка. theLime ділиться з вами перевіреним і простим рецептом.
Інгредієнти: буряк (1,3 кг), сіль (1 ч. л.), цукор (75 г), рослинна олія (75 мл), столовий оцет (80 мл), вода (150 мл).
Як закрити салат з буряка на зиму в домашніх умовах
Буряк очищаємо і споліскуємо в проточній воді. Потім тремо його на крупній терці або нарізаємо тонкою соломкою.
Викладаємо його в каструлю, додаємо сіль, цукор, рослинну олію та воду. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Чекаємо, поки овочі пустять сік і закиплять. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 1,5 години.
Тим часом підготуємо банки і кришки. Промиваємо банки в проточній воді з содою або миючим засобом. Потім стерилізуємо їх у мікрохвильовці, на паровій бані або в духовці.
Для цієї заготовки підійдуть невеликі банки, тому найзручніше це зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-7 хвилин. А кришки кип'ятимо у воді близько 8 хвилин або обдаємо окропом.
Готовий салат знімаємо з плити, вливаємо в нього оцет, перемішуємо і розкладаємо в стерильні банки. Закриваємо або закочуємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою або пледом. Залишаємо в такому положенні приблизно на добу, а потім прибираємо в прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачне лечо з кабачків і перцю.
- Читайте також на theLime, як закрити ніжинський салат з огірків на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.