Лайм

Готуємо смачний млинцевий торт з томатною начинкою: детальний рецепт

Здивуйте свою сім'ю або друзів

Восени навіть звичні страви можна урізноманітнити сезонними овочами. І якщо ви вже спробували кабачковий торт, саме час приготувати для сімейного застілля млинцевий торт із томатною начинкою. theLime підібрав для вас найсмачніший рецепт.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (300 мл), борошно (150 г), рослинна олія (2-3 ст. л.), печериці (300 г), помідори (4 шт.), сир твердий (200 г), часник (2 зубчики), кріп або інша зелень (1 пучок), вершкове масло, цукор, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку приготуємо тісто на млинці: у невеликому сотейнику злегка підігріваємо молоко, потім поступово вводимо в нього просіяне через сито борошно, весь час ретельно перемішуючи вінчиком, щоб не було грудочок. Додаємо туди яйця, 0,5 ст. л. цукру і 0,25 ст. л. солі, продовжуємо збивати.

Промиваємо під проточною водою кріп або будь-яку іншу зелень за смаком. Викладаємо його на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо і додаємо в тісто, перемішуючи все разом.

Розігріваємо млинцеву сковороду з рослинною олією, якщо вона з антипригарним покриттям - змащувати нічим не потрібно. Беремо ополоником порцію тіста і рівномірно виливаємо її на сковороду, чекаємо, поки млинець підрум'яниться з одного боку, а потім перевертаємо його на іншу. Обсмажені млинці викладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.

Тим часом промиваємо під водою помідори і шампіньйони, нарізаємо томати кружальцями. Печериці ріжемо пластинами, а твердий сир тремо на терці.

Печериці викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажуємо до золотистої скоринки.

Часник чистимо від лушпиння та дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.

Беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо перший млинець. Зверху на нього - нарізані скибочки помідора, потім солимо і перчимо. Потім трохи грибів, сиру і часнику, накриваємо все це другим млинцем та знову викладаємо начинку. Слідом проробляємо те ж саме до тих пір, поки не закінчаться млинці. Останній з них рясно посипаємо натертим сиром.

Розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо форму з млинцевим тортом у гарячу духовку і випікаємо приблизно 10-15 хвилин.

Потім дістаємо і даємо йому трохи охолонути. Подавати такий тортик із томатною начинкою можна як теплим, так і остиглим.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг