Сніданок - один з найважливіших прийомів їжі. І якщо ви вже пробували урізноманітити своє ранкове меню оладками з кабачка, приготуйте на цей раз сирники без борошна. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти: сир (500 г), яйця (2 шт.), цукор (50 г), ванільний цукор (1 пакетик), манка (50 г), сіль (за смаком).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця, трохи збиваємо їх і додаємо туди манну крупу. Ретельно перемішуємо і залишаємо на деякий час, щоб манка набухла.
Сир для сирників краще взяти сухий, а не вологий. Щоб він не був крупинками, перетираємо його через сито або за допомогою блендера. Потім додаємо до нього цукор, сіль і ванільний цукор, все ретельно перемішуємо.
Потім змішуємо сирну масу з яєчною до однорідної консистенції.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Формуємо сирники руками або ж викладаємо їх на сковороду за допомогою ложки, як оладки. Обсмажуємо на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки, потім перевертаємо на інший бік і робимо те ж саме.
Якщо ви хочете приготувати більш дієтичну страву (наприклад, для маленьких дітей), сирники без борошна можна запекти в духовці. Для цього вам знадобляться силіконові або паперові форми для кексів. Викладаємо в кожну формочку кілька ложок сирної маси і випікаємо в розігрітій до 180-200°С духовці близько 15 хвилин.
Подаємо сирники без борошна зі сметаною або джемом.
- Раніше ми розповіли, як заморозити сирники і приготувати їх у будь-який час за 5 хвилин.
- Читайте також на theLime прості хитрощі, як зробити сирники ідеальними.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.