Лайм

Як приготувати смачний суп Харчо з яловичиною: простий рецепт

Спробуйте зробити його на дозвіллі

Осінь це час для експериментів не тільки зі стилем, а й у кулінарії. І якщо ви вже пробували робити Журек традиційний польський суп на житній заквасці, саме час поекспериментувати і приготувати суп Харчо. theLime ділиться з вами його перевіреним рецептом.

Харчо національний грузинський суп із яловичини з рисом, волоськими горіхами і кислим соусом ткемалі. Допускається заміна соусу ткемалі на свіжу аличу.

Інгредієнти: вода (2 л), яловичина (400 г), круглий рис (100 г), соус ткемалі (120 г), волоські горіхи (100 г), часник (3 зубчики), цибуля (1 шт.), аджика (1 ч. л.), хмелі-сунелі (1 ч. л.), зелень кінзи (20 г), сіль (за смаком), перець (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Часник і цибулю чистимо від лушпиння, а зелень промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Яловичину миємо, очищаємо від плівок і нарізаємо середніми шматочками. Перекладаємо у велику каструлю, додаємо очищену цибулину (цілу або порізану на кілька шматочків), сіль, перець і заливаємо чистою відфільтрованою водою. Відправляємо варитися на плиту приблизно на годину-півтора - поки не звариться м'ясо. У процесі варіння необхідно знімати піну, що утворюється на поверхні води.

Тим часом кілька разів промиваємо рис у холодній воді - до тих пір, поки вона не стане прозорою.

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи і дрібно рубаємо. Часник пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Кінзу також нарізаємо досить дрібно.

Коли звариться м'ясо, додаємо в каструлю рис і варимо його приблизно 7 хвилин на середньому вогні. Слідом відправляємо в суп соус ткемалі, подрібнені часник і горіхи, аджику, хмелі-сунелі та чорний мелений перець. Чекаємо, поки закипить, потім проварюємо все разом декілька хвилин.

У самому кінці додаємо в суп Харчо нарізану кінзу. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.

Потім подаємо до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу