Головним інгредієнтом класичної аджики є різні сорти перцю - цей овоч додає закусці особливого аромату та пікантності в смаку. Один з грузинських рецептів пропонує додати до традиційного складу хрін, що також додасть аджиці гостроти та особливу нотку смаку. Аджика з хріном буде чудовою закускою до плову, страв із картоплі, м'яса та навіть звичайним пельменів.
Щоб приготувати аджику по-грузинськи, варто зібрати наступні інгредієнти: помідори (2 кг), болгарський перець (1 кг), гострий перець (300 г), часник (300 г), свіжий корінь хрону (300 г), оцет 9% (1 склянка) та сіль (за смаком).
Як приготувати гостру аджику з хріном
Ретельно промийте помідори, зробіть на них неглибокі хрестоподібні надрізи та залийте окропом на 15-20 секунд, щоб з легкістю зняти шкірку. Промийте перці, видаліть корінці та насіння, розріжте їх на кілька частин. Якщо хочете додати гостроти, не видаляйте насіння гострого перцю. Все це подрібніть у блендері.
Вимийте корінь хрону, очистіть його від шкірки та натріть на дрібній тертці. Очистіть часник і поріжте максимально дрібно.
Перекладіть у миску подрібнену суміш томатів і перців, додайте до неї часник і тертий хрін, ретельно все перемішайте. Додайте сіль, оцет і спробуйте на смак. Якщо всіх інгредієнтів достатньо, ще раз старанно перемішайте. На цьому аджика з хріном готова.
Розкладіть аджику по стерильним банкам, закрийте кришками та зберігайте в холодильнику. Подавати аджику можна відразу по готовності як соус або приправу до основних страв.
- Читайте також на theLime, як приготувати не менше оригінальну аджику із солоними огірками. Простий рецепт забере не більше 30 хвилин і подарує чудову закуску до м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.