Лайм

Як приготувати смачну шарлотку зі смаженими яблуками: простий рецепт

Спробуйте ще один варіант популярного домашнього пирога

Короткий список інгредієнтів, простий процес приготування, а в підсумку чудові аромат і смак - головні переваги шарлотки, класичного яблучного пирога з категорії "на швидку руку". При цьому господині не перестають експериментувати та пробувати нові креативні рецепти. Згадуємо сьогодні, як приготувати смачну повітряну шарлотку зі смаженими яблуками.

Спершу зберемо всі необхідні продукти: яблука (3 шт), яйця (4 шт), борошно (180 г), розпушувач (1 ч. ложка), цукор (160 г), ванілін (2 щіпки) або ванільний цукор (1 ч. ложка), масло вершкове (30 г).

Фото: Pixabay

Як приготувати шарлотку з яблуками, обсмаженими на сковороді

Промийте яблука, очистіть їх від шкірки. Видаліть серцевини та наріжте скибочками. Розігрійте сковороду, додайте вершкове масло та обсмажте яблука на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку. Готові яблука викладіть на тарілку та залиште остигати.

Тим часом займіться тістом. Розбийте в миску яйця, додайте до них цукор, ванілін або ванільний цукор та збийте міксером на високій швидкості до повного розчинення цукру та появи піни.

Поетапно додайте до одержаної маси просіяне борошно та розпушувач і продовжуйте збивати, але вже на середніх оборотах міксера. Збивайте до отримання однорідного тіста без грудочок.

Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів, а в цей час підготуйте форму для випікання. Змастіть дно і стінки форми вершковим маслом або маргарином та влийте в половину тіста. На нього рівномірно розкладіть яблука і залийте залишками тіста.

Печіть шарлотку при 180 градусах близько 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити шпажкою або зубочисткою. Якщо пиріг готовий, зубочистка увійде в нього легко і вийде сухою - без залишків сирого тіста.

Дайте готовій шарлотці охолонути і сміливо подавайте на стіл. При бажанні пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, горіхами, цукатами, шоколадом, сухофруктами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити