Лайм

Як приготувати смачну сливову аджику до м'яса: простий рецепт

Спробуйте солодкий соус до м'яса, пельменів

Найчастіше м'ясо подають із солоними та гострими соусами. Наприклад, з класичною аджикою, до складу якої входять томати, солодкий і пекучий перець. Але ж існують і солодкі соуси до м'яса, і їхнє поєднання дарує неймовірний смак. Згадуємо сьогодні рецепт солодкої сливової аджики з каррі та часником.

Щоб приготувати таку аджику, зберіть наступні інгредієнти: слива (2 кг), часник (100 г), каррі (30 г), сіль (1 ст. ложка), цукор (10 ст. ложок). При бажанні до складу також можна додати гострий перець.

Фото: Pixabay

Як готується сливова аджика

Промийте сливи, видаліть кісточки. Далі пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть блендером. Додайте до отриманої маси каррі, сіль та цукор. Спробуйте на смак.

Загальну масу перекладіть до каструлі, поставте її на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Далі зменшіть вогонь на мінімум і варіть 15 хвилин, не забувайте помішувати.

Додайте до аджики часник, подрібнений за допомогою преса. Добре все перемішайте і варіть 15 хвилин. Наступний етап, якщо ви любите гостре, - перець чилі. Якщо ні, ваш соус готовий.

Розкладіть готову аджику по стерильним банкам і закатайте кришками. Зберігати заготовку варто в льосі або холодильнику.

Спробуйте сливову аджику до страв із м'яса, до пельменів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю