Лайм

Як приготувати смачну сливову аджику до м'яса: простий рецепт

Спробуйте солодкий соус до м'яса, пельменів

Найчастіше м'ясо подають із солоними та гострими соусами. Наприклад, з класичною аджикою, до складу якої входять томати, солодкий і пекучий перець. Але ж існують і солодкі соуси до м'яса, і їхнє поєднання дарує неймовірний смак. Згадуємо сьогодні рецепт солодкої сливової аджики з каррі та часником.

Щоб приготувати таку аджику, зберіть наступні інгредієнти: слива (2 кг), часник (100 г), каррі (30 г), сіль (1 ст. ложка), цукор (10 ст. ложок). При бажанні до складу також можна додати гострий перець.

Фото: Pixabay

Як готується сливова аджика

Промийте сливи, видаліть кісточки. Далі пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть блендером. Додайте до отриманої маси каррі, сіль та цукор. Спробуйте на смак.

Загальну масу перекладіть до каструлі, поставте її на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Далі зменшіть вогонь на мінімум і варіть 15 хвилин, не забувайте помішувати.

Додайте до аджики часник, подрібнений за допомогою преса. Добре все перемішайте і варіть 15 хвилин. Наступний етап, якщо ви любите гостре, - перець чилі. Якщо ні, ваш соус готовий.

Розкладіть готову аджику по стерильним банкам і закатайте кришками. Зберігати заготовку варто в льосі або холодильнику.

Спробуйте сливову аджику до страв із м'яса, до пельменів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні