Лайм

Як приготувати смачну сливову аджику до м'яса: простий рецепт

Спробуйте солодкий соус до м'яса, пельменів

Найчастіше м'ясо подають із солоними та гострими соусами. Наприклад, з класичною аджикою, до складу якої входять томати, солодкий і пекучий перець. Але ж існують і солодкі соуси до м'яса, і їхнє поєднання дарує неймовірний смак. Згадуємо сьогодні рецепт солодкої сливової аджики з каррі та часником.

Щоб приготувати таку аджику, зберіть наступні інгредієнти: слива (2 кг), часник (100 г), каррі (30 г), сіль (1 ст. ложка), цукор (10 ст. ложок). При бажанні до складу також можна додати гострий перець.

Фото: Pixabay

Як готується сливова аджика

Промийте сливи, видаліть кісточки. Далі пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть блендером. Додайте до отриманої маси каррі, сіль та цукор. Спробуйте на смак.

Загальну масу перекладіть до каструлі, поставте її на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Далі зменшіть вогонь на мінімум і варіть 15 хвилин, не забувайте помішувати.

Додайте до аджики часник, подрібнений за допомогою преса. Добре все перемішайте і варіть 15 хвилин. Наступний етап, якщо ви любите гостре, - перець чилі. Якщо ні, ваш соус готовий.

Розкладіть готову аджику по стерильним банкам і закатайте кришками. Зберігати заготовку варто в льосі або холодильнику.

Спробуйте сливову аджику до страв із м'яса, до пельменів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати