Одним з найпопулярніших до страв із м'яса та риби є пряний соус ткемалі, рецепт якого завоював любов господинь не тільки смаком, але й своєю простою. Маючи в запасі 40 вільних хвилин, відмовтеся від магазинного варіанту і спробуйте приготувати його самі.
Рецепт соусу ткемалі передбачає наступні інгредієнти: сливи (1 кг), кріп (20 г), петрушка (20 г), часник (1 головка), хмелі-сунелі (2 ч. ложки), м'ята сушена (1 ст. ложка), перець чилі мелений (0,25 ч. ложки), цукор (2 ст. ложки), сіль (1,5 ч. ложки).
Як приготувати домашній ткемалі
Промийте сливи, видаліть кісточки. Помістіть їх до каструлі та тушкуйте на дрібному вогні до м'якості. У цей час наріжте дрібно часник або подрібніть його за допомогою преса. Також дрібно наріжте зелень.
Перетріть м'які сливи через сито - таким чином у вас вийде однорідна маса без шкірки. Додайте до неї зелень, часник, цукор, сіль, перець, хмелі-сунелі та м'яту. Ретельно все перемішайте.
Знову помістіть каструлю з соусом на малий вогонь, доведіть до кипіння та проваріть 5-7 хвилин. На цьому етапі ткемалі буде готовий. Розкладіть домашній соус по скляних банках і закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику.
- Любите соуси зі сливи? Читайте також на theLime, як приготувати солодку сливову аджику до страв із м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.