Лайм

Як приготувати пряний соус Ткемалі до м'яса та риби: домашній рецепт

Соус з магазину завжди буде поступатися домашньому

Одним з найпопулярніших до страв із м'яса та риби є пряний соус ткемалі, рецепт якого завоював любов господинь не тільки смаком, але й своєю простою. Маючи в запасі 40 вільних хвилин, відмовтеся від магазинного варіанту і спробуйте приготувати його самі.

Рецепт соусу ткемалі передбачає наступні інгредієнти: сливи (1 кг), кріп (20 г), петрушка (20 г), часник (1 головка), хмелі-сунелі (2 ч. ложки), м'ята сушена (1 ст. ложка), перець чилі мелений (0,25 ч. ложки), цукор (2 ст. ложки), сіль (1,5 ч. ложки).

Фото: Pixabay

Як приготувати домашній ткемалі

Промийте сливи, видаліть кісточки. Помістіть їх до каструлі та тушкуйте на дрібному вогні до м'якості. У цей час наріжте дрібно часник або подрібніть його за допомогою преса. Також дрібно наріжте зелень.

Перетріть м'які сливи через сито - таким чином у вас вийде однорідна маса без шкірки. Додайте до неї зелень, часник, цукор, сіль, перець, хмелі-сунелі та м'яту. Ретельно все перемішайте.

Знову помістіть каструлю з соусом на малий вогонь, доведіть до кипіння та проваріть 5-7 хвилин. На цьому етапі ткемалі буде готовий. Розкладіть домашній соус по скляних банках і закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні