Лайм

Як приготувати смачний домашній Том ям: покроковий рецепт

Здивуйте близьких незвичною першою стравою

У багатьох із нас перші страви асоціюються з несмачними овочевими супами з дитинства, однак на сьогоднішній день існує величезна кількість оригінальних рецептів. І якщо ви пробували робити пікантну солянку нашвидкуруч, урізноманітніть своє звичне меню тайським супом під назвою Том ям. theLime ділиться з вами детальним рецептом, як його приготувати.

Том ям - національна страва Лаосу і Таїланду; кисло-гострий суп із куркою або рибою, або креветками, або іншими морепродуктами.

Інгредієнти: курячий бульйон (2 л), перцева паста том ям (100 г), лимон (2 шт.), рибний соус (20 мл), цукор (50 г), лимонна трава (2 ст. л.), імбир (30 г), листя лайма (4 шт.), очищені креветки (500 г), шампіньйони (200 г), кокосове молоко (200 мл), кінза (50 г), перець чилі (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Імбир очищаємо і нарізаємо тонкими пластинками. Перець чилі розрізаємо навпіл і видаляємо з нього насіння, потім нарізаємо кільцями.

Креветки миємо, чистимо, прибираємо голови і панцирі, а також кишкову трубку за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, купіть заздалегідь очищені морепродукти.

В оригінальному рецепті використовують гриби шіїтаке, які потрібно попередньо замочити у великій кількості холодної води, а потім зварити до готовності. Однак їх можна замінити на печериці або гливи. Нарізаємо гриби тонкими пластинками.

Кінзу промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо.

Для приготування цієї страви необхідно заздалегідь зварити курячий бульйон. У каструлю з ним додаємо нарізаний імбир, листя лайма і лимонну траву (2 ст. л. сухої або два стебла свіжої). Перемішуємо і варимо все разом близько 5-7 хвилин.

Потім додаємо пасту том ям і проварюємо ще 2 хвилини, слідом - рибний соус і цукор. Продовжуємо варити на середньому вогні.

Через дві хвилини в каструлю з бульйоном додаємо креветки, гриби, перець чилі та кокосове молоко. Доводимо до кипіння, потім вичавлюємо туди сік двох лимонів і посипаємо нарізаною кінзою. Знову чекаємо, щоб суп закипів, і знімаємо з вогню.

Подаємо пікантний суп Том ям до столу. До нього можна поставити в окремій тарілці рис, який азіати їдять замість хліба.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг