Кожна господиня прагне готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. І якщо ви вже балували близьких розсольником із малосольними огірками, урізноманітніть своє меню на цей раз грибним крем-супом. theLime ділиться з вами його простим рецептом.
Інгредієнти: картопля (500 г), вода (600 мл), гриби печериці (250 г), цибуля (150 г), вершки 10-20% (200 г), сіль (за смаком).
Приготування:
Чистимо від лушпиння цибулю і дрібно рубаємо її ножем. Потім викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо близько 5 хвилин, поки вона не підрум'яниться.
Далі займемося грибами, промиваємо їх у проточній воді, обрізаємо, якщо є, темні плями. Беремо кілька грибів і нарізаємо їх акуратними великими скибочками - вони знадобляться у самому кінці для подачі.
Решту грибів також ріжемо досить крупно, а потім додаємо в сковороду до обсмаженої цибулі. Солимо, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 8-10 хвилин.
Тим часом чистимо картоплю і нарізаємо її середнім кубиком. Беремо каструлю, заливаємо в неї відфільтровану воду і ставимо на плиту. Коли вода закипить, кидаємо туди картоплю, солимо і варимо до тих пір, поки вона не стане м'якою.
Потім додаємо в каструлю обсмажені гриби з цибулею, проварюємо все разом ще 5 хвилин.
Знімаємо каструлю з плити і за допомогою блендера пюріруємо суп до однорідного стану. Далі вливаємо вершки і ставимо його знову на плиту. Доводимо крем-суп до кипіння, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Для подачі беремо нарізані скибочки грибів і підсмажуємо їх на розпеченій сковороді з двох сторін.
Розливаємо ароматний суп у тарілки, за бажанням додаємо ще спеції, а також прикрашаємо скибочками грибів і нарізаною зеленню. Подаємо з грінками і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити вдома ароматну солянку по-грузинськи.
- Читайте також на theLime секрет приготування смачного супу Харчо з яловичиною.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.