Лайм

Готуємо вдома осінню лазанью з кабачків: простий рецепт

Побалуйте близьких корисною і смачною стравою

Чимало з нас полюбляють страви італійської кухні, проте всі вони досить ситні та калорійні. І якщо ви пробували робити традиційну лазанью, поекспериментуйте і приготуйте на вечерю корисну лазанью з кабачків. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти: кабачки (1,5 кг), м'ясний фарш (0,5 кг), помідори (0,5 кг), цибуля (1-2 шт.), перець солодкий (1 шт.), італійські трави (1 ст. л.), часник сухий (за смаком), сіль і перець (за смаком), моцарелла (250-300 г), зелень, рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування лазаньї з кабачків найкраще взяти молоді плоди.

Кабачки ретельно промиваємо під проточною водою, а потім нарізаємо слайсами товщиною 4-5 мм.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо кожен слайс до рум'яної скоринки. Якщо є сковорода-гриль, цей процес можна зробити на ній.

Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно рубаємо. Солодкий перець обполіскуємо в воді, очищаємо від насіння і білих прожилок та нарізаємо маленьким кубиком. Викладаємо їх на розігріту сковороду і тушкуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.

Помідори миємо, робимо на них надрізи, обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Розрізаємо на кілька частин і відправляємо в блендер, щоб зробити томатне пюре.

Додаємо пюре в сковороду до цибулі та болгарського перцю, приправляємо італійськими травами. Чекаємо, поки соус загусне.

Тим часом на іншій сковороді обсмажуємо м'ясний фарш з сіллю і чорним перцем до готовності.

Моцареллу тремо на терці.

Тепер, коли підготовлені всі інгредієнти, можна збирати лазанью. Беремо квадратну або прямокутну форму для випічки (радимо взяти керамічну або скляну) і викладаємо перший шар із слайсів обсмаженого кабачка. Присипаємо їх гранульованим часником.

Потім викладаємо томатний соус, а зверху - фарш. Зверху посипаємо м'ясну начинку натертим сиром - замість моцарели можна використовувати сулугуні, бринзу або інший сир на ваш смак.

Вкриваємо все це шаром із кабачків, томатного соусу і фаршу і так далі - поки у вас не закінчаться інгредієнти. В самому кінці рясно присипаємо лазанью натертим сиром.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо лазанью з кабачків 35-40 хвилин - до утворення рум'яної скоринки з сиру.

Подаємо до столу корисну лазанью і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні