Лайм

Як смачно запекти баклажани з картоплею під сиром: простий рецепт

Ця страва чудово підійде як для обіду, так і для вечері

Сезон баклажанів добігає кінця, тому потрібно встигнути насолодитися цим овочем. І якщо ви вже робили мариновані баклажани з часником, радимо приготувати на вечерю синенькі з картоплею у духовці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: баклажани (2-3 шт.), картопля (600-700 г), салатний перець (500 г), тертий сир (150-200 г), томатний соус (0,2 л), рослинна олія, сіль, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Баклажани промиваємо під проточною водою, нарізаємо досить великими кружечками. Викладаємо в миску і присипаємо сіллю, щоб з овочів вийшла вся гіркота. Залишаємо так приблизно на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду, що утворилась, і промиваємо баклажани в чистій відфільтрованій воді.

Обвалюємо кожен кружечок в борошні й обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді з обох сторін. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайвий жир.

Салатний перець промиваємо, очищаємо від насіння, білих прожилок і плодоніжки. Нарізаємо великою соломкою і також обсмажуємо на сковороді з олією.

Картоплю очищаємо, нарізаємо тоненькими кружальцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності.

Сир тремо на крупній терці.

Беремо скляну форму і викладаємо на дно томатний соус, потім шар картоплі, прошарок смаженого перцю і в самому кінці - баклажани. Кожен шар солимо, перчимо і присипаємо натертим сиром. Верхній шар змащуємо томатним соусом і кладемо сир.

Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 150-160°С приблизно 15 хвилин - до утворення рум'яної скоринки на сирі.

Дістаємо з духовки і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою