Сезон баклажанів добігає кінця, тому потрібно встигнути насолодитися цим овочем. І якщо ви вже робили мариновані баклажани з часником, радимо приготувати на вечерю синенькі з картоплею у духовці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: баклажани (2-3 шт.), картопля (600-700 г), салатний перець (500 г), тертий сир (150-200 г), томатний соус (0,2 л), рослинна олія, сіль, спеції.
Приготування:
Баклажани промиваємо під проточною водою, нарізаємо досить великими кружечками. Викладаємо в миску і присипаємо сіллю, щоб з овочів вийшла вся гіркота. Залишаємо так приблизно на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду, що утворилась, і промиваємо баклажани в чистій відфільтрованій воді.
Обвалюємо кожен кружечок в борошні й обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді з обох сторін. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайвий жир.
Салатний перець промиваємо, очищаємо від насіння, білих прожилок і плодоніжки. Нарізаємо великою соломкою і також обсмажуємо на сковороді з олією.
Картоплю очищаємо, нарізаємо тоненькими кружальцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності.
Сир тремо на крупній терці.
Беремо скляну форму і викладаємо на дно томатний соус, потім шар картоплі, прошарок смаженого перцю і в самому кінці - баклажани. Кожен шар солимо, перчимо і присипаємо натертим сиром. Верхній шар змащуємо томатним соусом і кладемо сир.
Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 150-160°С приблизно 15 хвилин - до утворення рум'яної скоринки на сирі.
Дістаємо з духовки і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачну аджику з баклажанів.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні тушковані кабачки в соєвому соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.