img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Баклажани рецепт - як запекти в духовці з картоплею під сирною скоринкою
Ця страва чудово підійде як для обіду, так і для вечері

Як смачно запекти баклажани з картоплею під сиром: простий рецепт

Вівторок, 14 вересня 2021, 17:40
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Сезон баклажанів добігає кінця, тому потрібно встигнути насолодитися цим овочем. І якщо ви вже робили мариновані баклажани з часником, радимо приготувати на вечерю синенькі з картоплею у духовці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: баклажани (2-3 шт.), картопля (600-700 г), салатний перець (500 г), тертий сир (150-200 г), томатний соус (0,2 л), рослинна олія, сіль, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Баклажани промиваємо під проточною водою, нарізаємо досить великими кружечками. Викладаємо в миску і присипаємо сіллю, щоб з овочів вийшла вся гіркота. Залишаємо так приблизно на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду, що утворилась, і промиваємо баклажани в чистій відфільтрованій воді.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Обвалюємо кожен кружечок в борошні й обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді з обох сторін. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайвий жир.

Салатний перець промиваємо, очищаємо від насіння, білих прожилок і плодоніжки. Нарізаємо великою соломкою і також обсмажуємо на сковороді з олією.

Картоплю очищаємо, нарізаємо тоненькими кружальцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності.

Сир тремо на крупній терці.

Беремо скляну форму і викладаємо на дно томатний соус, потім шар картоплі, прошарок смаженого перцю і в самому кінці - баклажани. Кожен шар солимо, перчимо і присипаємо натертим сиром. Верхній шар змащуємо томатним соусом і кладемо сир.

Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 150-160°С приблизно 15 хвилин - до утворення рум'яної скоринки на сирі.

Дістаємо з духовки і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Баклажани рецепт - як запекти в духовці з картоплею під сирною скоринкою
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Баклажани рецепт - як запекти в духовці з картоплею під сирною скоринкою
Ця страва чудово підійде як для обіду, так і для вечері

Як смачно запекти баклажани з картоплею під сиром: простий рецепт

Вівторок, 14 вересня 2021, 17:40
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Сезон баклажанів добігає кінця, тому потрібно встигнути насолодитися цим овочем. І якщо ви вже робили мариновані баклажани з часником, радимо приготувати на вечерю синенькі з картоплею у духовці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: баклажани (2-3 шт.), картопля (600-700 г), салатний перець (500 г), тертий сир (150-200 г), томатний соус (0,2 л), рослинна олія, сіль, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Баклажани промиваємо під проточною водою, нарізаємо досить великими кружечками. Викладаємо в миску і присипаємо сіллю, щоб з овочів вийшла вся гіркота. Залишаємо так приблизно на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду, що утворилась, і промиваємо баклажани в чистій відфільтрованій воді.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Обвалюємо кожен кружечок в борошні й обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді з обох сторін. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайвий жир.

Салатний перець промиваємо, очищаємо від насіння, білих прожилок і плодоніжки. Нарізаємо великою соломкою і також обсмажуємо на сковороді з олією.

Картоплю очищаємо, нарізаємо тоненькими кружальцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності.

Сир тремо на крупній терці.

Беремо скляну форму і викладаємо на дно томатний соус, потім шар картоплі, прошарок смаженого перцю і в самому кінці - баклажани. Кожен шар солимо, перчимо і присипаємо натертим сиром. Верхній шар змащуємо томатним соусом і кладемо сир.

Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 150-160°С приблизно 15 хвилин - до утворення рум'яної скоринки на сирі.

Дістаємо з духовки і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••