На зміну теплим сонячним дням прийшли дощові та по-справжньому осінні, але це не привід сумувати. Щоб підняти собі і своїм близьким настрій, приготуйте смачний торт до сімейного чаювання. І якщо ви вже пробували робити Медовик із горіхами, на цей раз урізноманітніть своє меню карамельним тортом. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти для коржів: вершкове масло (230 г), цукор (2 склянки), яйця (4 шт.), борошно (3 склянки), розпушувач (1 пакетик), молоко (1 склянка), ванільний екстракт (1 ч. л.).
Інгредієнти для просочення: вершкове масло (113 г), коричневий цукор (1 склянка), молоко (1/4 склянки), ванільний екстракт (1 ч. л.).
Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (113 г), коричневий цукор (1 склянка), вершки (1/3 склянки), цукрова пудра (2 склянки), ванільний екстракт (1 ч. л.), горіхи (1 склянка).
Також знадобляться три форми для випічки діаметром 23 см.
Приготування:
Для приготування коржів вершкове масло необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. В окрему миску просіваємо через сито борошно з розпушувачем.
Беремо розм'якшене масло і збиваємо його за допомогою міксера або вручну вінчиком. Додаємо цукор і продовжуємо збивати, потім вводимо по 1 яйцю. Слідом порціями всипаємо просіяне борошно і вливаємо молоко, чергуючи їх, постійно перемішуючи і збиваючи, а також ванільний екстракт.
Форми для випічки рясно змащуємо вершковим маслом. Все тісто ділимо на три рівні частини і викладаємо кожну в форму, розправляючи силіконовою лопаткою.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо форми в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин.
Поки в духовці випікається бісквіт, займемося приготуванням просочення. Вершкове масло розтоплюємо в невеликому сотейнику на середньому вогні, додаємо в нього коричневий цукор і молоко. Проварюємо все разом близько 3-5 хвилин і знімаємо з плити. Потім додаємо ванілін.
Дістаємо готові коржі з духовки і рясно поливаємо їх просоченням, потім складаємо їх один на одного.
Тим часом приготуємо глазур. Вершкове масло розтоплюємо на середньому вогні в сотейнику, додаємо густі вершки. Як тільки маса почне кипіти, всипаємо цукрову пудру і вливаємо екстракт ванілі. Потім знімаємо і збиваємо вінчиком, щоб цукрова пудра розійшлася.
Для декору беремо горіхи, чистимо і дрібно рубаємо їх ножем. Поливаємо коржі зверху глазур'ю і прикрашаємо горіхами. Даємо тортику просочитися пару годин у холодильнику і подаємо до столу, нарізаючи на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну шарлотку з яблуком нашвидкуруч.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома ніжний бісквітний торт Пломбір.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.