Лайм

Як приготувати вдома смачний карамельний торт: простий рецепт

Спробуйте зробити його на дозвіллі

На зміну теплим сонячним дням прийшли дощові та по-справжньому осінні, але це не привід сумувати. Щоб підняти собі і своїм близьким настрій, приготуйте смачний торт до сімейного чаювання. І якщо ви вже пробували робити Медовик із горіхами, на цей раз урізноманітніть своє меню карамельним тортом. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти для коржів: вершкове масло (230 г), цукор (2 склянки), яйця (4 шт.), борошно (3 склянки), розпушувач (1 пакетик), молоко (1 склянка), ванільний екстракт (1 ч. л.).

Інгредієнти для просочення: вершкове масло (113 г), коричневий цукор (1 склянка), молоко (1/4 склянки), ванільний екстракт (1 ч. л.).

Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (113 г), коричневий цукор (1 склянка), вершки (1/3 склянки), цукрова пудра (2 склянки), ванільний екстракт (1 ч. л.), горіхи (1 склянка).

Також знадобляться три форми для випічки діаметром 23 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування коржів вершкове масло необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. В окрему миску просіваємо через сито борошно з розпушувачем.

Беремо розм'якшене масло і збиваємо його за допомогою міксера або вручну вінчиком. Додаємо цукор і продовжуємо збивати, потім вводимо по 1 яйцю. Слідом порціями всипаємо просіяне борошно і вливаємо молоко, чергуючи їх, постійно перемішуючи і збиваючи, а також ванільний екстракт.

Форми для випічки рясно змащуємо вершковим маслом. Все тісто ділимо на три рівні частини і викладаємо кожну в форму, розправляючи силіконовою лопаткою.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо форми в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин.

Поки в духовці випікається бісквіт, займемося приготуванням просочення. Вершкове масло розтоплюємо в невеликому сотейнику на середньому вогні, додаємо в нього коричневий цукор і молоко. Проварюємо все разом близько 3-5 хвилин і знімаємо з плити. Потім додаємо ванілін.

Дістаємо готові коржі з духовки і рясно поливаємо їх просоченням, потім складаємо їх один на одного.

Тим часом приготуємо глазур. Вершкове масло розтоплюємо на середньому вогні в сотейнику, додаємо густі вершки. Як тільки маса почне кипіти, всипаємо цукрову пудру і вливаємо екстракт ванілі. Потім знімаємо і збиваємо вінчиком, щоб цукрова пудра розійшлася.

Для декору беремо горіхи, чистимо і дрібно рубаємо їх ножем. Поливаємо коржі зверху глазур'ю і прикрашаємо горіхами. Даємо тортику просочитися пару годин у холодильнику і подаємо до столу, нарізаючи на порційні шматочки.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу