Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні. І якщо ви пробували робити корисну лазанью з кабачків, урізноманітніть своє меню також традиційною лазаньєю з соусом бешамель. theLime ділиться перевіреним рецептом приготування цього соусу.
Інгредієнти: молоко (800 мл), вершкове масло (80 г), борошно (80 г), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), мускатний горіх (за смаком).
Приготування:
Для приготування цього соусу найкраще взяти масло жирністю не менше 82,5%.
Беремо невеликий сотейник із товстим дном і розтоплюємо вершкове масло на повільному вогні, але не доводимо до кипіння.
Потім всипаємо в розтоплене масло борошно, інтенсивно помішуючи все вінчиком, щоб борошно не пригорало. Тримаємо на плиті кілька хвилин - за цей час суміш повинна стати з легким горіховим ароматом.
В іншому посуді злегка підігріваємо молоко, а потім тонкою цівкою вливаємо його в розтоплене масло з борошном. Весь час перемішуємо суміш вінчиком, щоб не було грудочок.
Продовжуємо тримати соус на плиті до тих пір, поки він не загусне, весь час помішуючи. Приблизно через 5-7 хвилин ви стане потрібної консистенції.
Потім додаємо до соусу сіль, мускатних горіх і перець, перемішуємо і варимо ще близько 5 хвилин. Чим густіший соус, тим швидше він може підгоріти - тому ретельно стежимо за цим. Знімаємо з плити.
Ось і все - смачний соус бешамель для лазаньї готовий. Найкраще використовувати його практично відразу, так як в процесі охолодження зверху утвориться молочна пінка.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачний соус із жовтих помідорів.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашній соус Барбекю до м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.