Лайм

Як приготувати правильний соус бешамель для лазаньї: простий рецепт

Здивуйте рідних смачною стравою і соусом

Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні. І якщо ви пробували робити корисну лазанью з кабачків, урізноманітніть своє меню також традиційною лазаньєю з соусом бешамель. theLime ділиться перевіреним рецептом приготування цього соусу.

Інгредієнти: молоко (800 мл), вершкове масло (80 г), борошно (80 г), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), мускатний горіх (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цього соусу найкраще взяти масло жирністю не менше 82,5%.

Беремо невеликий сотейник із товстим дном і розтоплюємо вершкове масло на повільному вогні, але не доводимо до кипіння.

Потім всипаємо в розтоплене масло борошно, інтенсивно помішуючи все вінчиком, щоб борошно не пригорало. Тримаємо на плиті кілька хвилин - за цей час суміш повинна стати з легким горіховим ароматом.

В іншому посуді злегка підігріваємо молоко, а потім тонкою цівкою вливаємо його в розтоплене масло з борошном. Весь час перемішуємо суміш вінчиком, щоб не було грудочок.

Продовжуємо тримати соус на плиті до тих пір, поки він не загусне, весь час помішуючи. Приблизно через 5-7 хвилин ви стане потрібної консистенції.

Потім додаємо до соусу сіль, мускатних горіх і перець, перемішуємо і варимо ще близько 5 хвилин. Чим густіший соус, тим швидше він може підгоріти - тому ретельно стежимо за цим. Знімаємо з плити.

Ось і все - смачний соус бешамель для лазаньї готовий. Найкраще використовувати його практично відразу, так як в процесі охолодження зверху утвориться молочна пінка.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати