Лайм

Як спекти смачну шарлотку зі сливами: простий рецепт

Спробуйте урізноманітнити звичну страву

Осінь у багатьох асоціюється з теплими посиденьками вдома з кухликом ароматного какао або кави і домашнім пирогом. І якщо ви вже робили смачну яблучну шарлотку на сковороді, спробуйте приготувати її зі сливами. theLime ділиться з вами смачним і швидким рецептом.

Інгредієнти: сливи (600 г), ром або коньяк (2 ст. л.), яйця (3 шт.), цукор (150-200 г), борошно (250 г), розпушувач (2 ч. л.), сметана жирністю не менше 30% (250 г), вершкове масло, панірувальні сухарі (для підготовки форми).

Також знадобиться форма для випічки діаметром 22 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Сливи промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Потім нарізаємо їх тонкими часточками і складаємо в невелику миску. Рівномірно скроплюємо сливи ромом або коньяком, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо до холодильника.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Також прибираємо в холодильник до тих пір, поки вона нам не знадобиться.

У глибоку миску розбиваємо яйця і збиваємо міксером до утворення пишної світлої маси. Поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати. Потім додаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо міксером спочатку на низькій швидкості, а потім на високій.

Згодом додаємо в тісто охолоджену сметану жирністю не менше 30% і акуратно перемішуємо все разом силіконовою лопаткою близько 2-3 хвилин. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°С.

Дістаємо з холодильника форму, змащену маслом, викладаємо на неї рівномірно нарізані сливи, які за цей час злегка просочилися алкоголем. Зверху виливаємо тісто і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо близько 40-50 хвилин до готовності. Якщо сумніваєтеся, випічку можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.

Дістаємо готовий пиріг із духовки, даємо йому трохи охолонути. Перед подачею шарлотку зі сливами можна посипати цукровою пудрою або меленою корицею.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу