Лайм

Як приготувати смачну яблучну шарлотку на сковороді: простий рецепт

На це вам знадобиться не більше 30 хвилин

У кожної господині є свій фірмовий рецепт випічки на випадок, якщо на порозі раптом несподівано виявилися гості. І якщо ви вже пробували робити шарлотку з яблуками в мультиварці, приготуйте цей пиріг на сковороді. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом, повторити який простіше простого.

Інгредієнти: цукор (120 г), борошно (80 г), вершкове масло (30 г), яйця (3 шт.), яблука (2 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), розпушувач (0,5 ч. л.).

Для приготування такої шарлотки також знадобиться сковорода з товстим дном або антипригарним покриттям діаметром приблизно 26 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для шарлотки найкраще взяти кисло-солодкі яблука із зеленою шкіркою - вони будуть найбільш гармонійно поєднуватися з солодким тістом.

Яблука промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушники або витираємо. Якщо шкірка у них жорстка, очищаємо її, а також видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо яблука тонкими скибочками.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо міксером до тих пір, поки не утвориться пишна маса. На це має піти приблизно 3-4 хвилини.

Окремо просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Потім просіяне борошно вводимо в яєчно-цукрову суміш і збиваємо все разом міксером або вінчиком до однорідності. Має вийти текуче, злегка в'язке тісто.

Готуємо сковороду - її дно і стінки рясно змащуємо вершковим маслом та рослинною олією, щоб шарлотка не прилипла в процесі випікання. Потім викладаємо на дно часточки яблук і зверху виливаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.

Ставимо сковороду на середній вогонь і накриваємо кришкою. Випікаємо шарлотку 10-15 хвилин, періодично проводячи лопаткою між тістом і стінками сковороди, щоб воно не прилипало. Коли тісто схопиться, акуратно перевертаємо шарлотку на іншу сторону за допомогою двох лопаток. Продовжуємо випікати ще близько 7-10 хвилин під кришкою. Стежимо, щоб шарлотка не пригоріла, зменшуємо, якщо потрібно, вогонь.

Готовий пиріг перекладаємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні