Лайм

Як приготувати оригінальну шоколадну шарлотку з вишнями: простий рецепт

Перед такою випічкою не встоїть ніхто

Чимало господинь полюбляють радувати своїх близьких ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже експериментували з польською шарлоткою без яєць, приготуйте незвичну варіацію цього пирога - шоколадну шарлотку з вишнями. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: яйця курячі (5 шт.), цукор (150 г), борошно пшеничне (120 г), какао (25 г), вишня (180 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої шарлотки можна взяти свіжі, заморожені або ж в'ялені вишні. Із ягід необхідно видалити кісточки і порізати їх навпіл. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, її потрібно попередньо розморозити і злити сік, що утворився, а потім подрібнити і трохи обваляти в борошні або крохмалі.

У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо до них цукор. Беремо вінчик або міксер і збиваємо яйця з цукром до тих пір, поки вони не перетворяться на пишну білу масу. Потім додаємо борошно і какао, попередньо просіявши їх через сито. Акуратно перемішуємо все разом.

Слідом всипаємо подрібнені ягоди і знову перемішуємо, намагаючись не осадити тісто. Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Якщо у вас немає його - рясно змастіть поверхню вершковим маслом. Виливаємо шоколадне тісто з вишнею в форму.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко в гарячу духовку приблизно на 30-40 хвилин. Щоб перевірити готовність шарлотки, беремо дерев'яну шпажку і вставляємо в неї. Якщо тісто пропеклося - вона залишиться сухою.

Виймаємо шоколадну шарлотку з вишнями з духовки, а потім з форми. Ставимо її на спеціальну решітку, щоб вона повністю охолола.

Перед подачею посипаємо випічку цукровою пудрою або декоруємо на свій смак.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину

Час готувати літній гардероб: які фасоні і кольори будуть в моді цього літа

Відомий український дизайнер Андре Тан розповів про найпопулярніші тренди літа, серед яких речі з легких тканин та декор у вигляді квітів

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Яке добриво слід використовувати для ремонтантної малини навесні, як правильно підготувати, розводити та вносити курячий послід